به کاربردن طرح های نوین جهت افزایش فرهنگ مردم دراستفاده ازخط کشی های عابرپیاده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF01_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید ابراهیم

استاددانشکده هنرومعماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

نرگس صداقت

دانشجوی کارشناسی ارشددانشکده هنرومعماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

شهر، بزرگترین نماد تمدن بشری است که انسان آن را برای امنیت، آسایش و رفاه خود بنا نهاده است. این محصول بشری، تأثیری دائمی و فراگیر بر زندگی وی داشته و خواهد داشت. با گسترش زندگی ماشینی و افزایش روز افزون ترافیک در خیابان ها و جاده ها در نیم قرن اخیر، در میان کاربران معابر شهری، عابران پیاده به عنوان آسیب پذیر ترین گروه ها که در معرض خطرات زیادی می باشند، محسوب می شوند. بنابراین توجه، تأمین و افزایش ایمنی این دسته از شهروندان از اهمیت بسزایی برخوردار بوده است و همواره یکی از دغدغه های مدیران شهری می باشد. تحقیقات نشان می دهد که بهبود تجهیزات ایمنی عابر پیاده به خصوص در گذرگاه های عرضی تأثیر بسزایی در افزایش ایمنی و کاهش تصادفات عابران دارد. خط کشی خیابان ها و جاده ها از عناصر اصلی هر اقدام پیشگیرانه است. بر این اساس سعی بر آن است که با ارائه طرح های جدید خط کشی عابر پیاده به منظور ترغیب و تشویق عابران و فرهنگ سازی در استفاده از خط کشی ها، ایمنی آنها را افزایش داد. در این پژوهش نمونه هایی از طرح های جدید خط کشی در بندرعباس اجرا شده است. بر اساس نتایج بدست آمده مشاهده گردید، تنوع رنگ و طرح، عامل مهمی در تشویق افراد برای عبور از گذرکاه های عرضی می باشد. استفاده از طرح های متنوع خط کشی با رنگ های مختلف باعث تحریک عابرین بر استفاده از این گذرگاه ها می گردد. این طرح ها علاوه بر فرهنگ سازی، تشویق کودکان در استفاده از خط کشی عابر پیاده هنگام عبور از عرض خیابان، در زیبایی منظر شهری نیز نقش قابل توجهی دارند

کلیدواژه ها

فرهنگ سازی ، خط کشی ، عابرپیاده ، محیط شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.