ریزگردها در ایران مخاطره ای محلی، منطقه ای و جهانی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: NICONF01_097
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 751
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مخاطرات طبیعی دانشگاه تهران
چکیده
یکی از مخاطراتی که طی سالهای اخیر بر اثر دخالت های انسانی و استفاده غیر منطقی از منابع طبیعی و تخریب آن در حال گسترش است پدیده گرد و غبار)ریز گردها( است. طوفان های گرد و غبار رویدادهای طبیعی _ جوی هستند که به طور گسترده در سرتاسر جهان بویژه در مناطق خشک و نیمه خشک در عرض های ساب تروپیکال)جنب حاره ای( و در معرض خشکسالی شدید اتفاق می افتند. مناطق خشک که بیش از 04 درصد سطح زمین را می پوشانند منبع مهمی از طوفان های گرد و غبار در جهان هستند. از آنجا که ایران با مساحتی حدود 65/1 میلیون کیلومتر مربع در جنوب غرب آسیا و در نوار خشک جهان واقع شده است فلات مرکزی آن به عنوان یکی از معروفترین مناطق خشک جهان است که با پدیده خشکسالی و به تبع آن خشک شدن تالاب ها و دریاچه های مهم در سراسر کشور،همچنین در مناطق غرب و جنوب غربی آن به دلیل مجاورت با مناطق بیابانی جنوب عراق و عربستان سعودی و در فاصله دورتر سوریه و شمال افریقا، به طور متناوب با مخاطره ریزگردها مواجه است. این پژوهش با روش تحلیلی و اسنادی و با هدف مشخص نمودن منشاء و دلایل وقوع ریزگردها در ایران به عنوان مخاطره ترکیبی محلی و منطقه ای وجهانی ، به معرفی منابع اصلی تولید گرد وغبار در سراسر جهان و ارئه پیشنهاداتی برای کنترل و کاهش اثرات این پدیده به طور خاص پرداخته است.کلیدواژه ها
مخاطرات ریزگردها، منبع تولید گرد و غبار، بیابان زایی، خشکسالیمقالات مرتبط جدید
- الگوهای معماری بومی در اقلیم گرم و خشک و سرد
- معیارهای طراحی مسکن همساز با اقلیم نواحی کوهستانی
- بررسی سیستماتیک عملکرد بانک های سبز در کاهش اثرات زیست محیطی: تحلیل و ارزیابی روش ها و نتایج
- بررسی انواع جلبک های ضد باکتری و عملکرد ویژه آن ها در حفظ پایدار محیط زیست
- تحلیل فضایی ریزگردها و اثرات جغرافیایی آن در منطقه بمپور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.