بررسی نقش تمایزیافتگی خود و طرحواره های ناسازگار اولیه با رضایتمندی زناشویی دانشجویان متأهل دانشگاه علوم تحقیقات فارس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF02_0876
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم مجد

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، فارس، ایران

علی کامکار

دکترای روانشناسی بالینی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

کمال راضی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، فارس، ایران

زینب کاظمی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، فارس، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تمایزیافتگی خود و طرحواره های ناسازگار اولیه با رضایتمندی زناشویی در دانشجویان متأهل به اجرا درآمد.این پژوهش یک مطالعه همبستگی است که جامعه آماری آن را کلیه دانشجویان متأهل دانشگاه علوم و تحقیقات فارس در سال 1393 تشکییلدادند که تعداد آنها 2427 نفر بود. حجم نمونه پژوهش 400 نفر شامل 200 نفر زن و 200 نفر مرد متاهل بود که از طریق روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات ازپرسشنامه تمایز یافتگی خود (DSI) (1998)، (،پرسشنامه طرحواره های ناسازگار یانگ (1988) و پرسشنامه رضایتمندی زناشویی اینریچ (1998) استفاده شد و داده ها با استفاده از رو ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که بین تمایزیافتگی خود با رضایتمندی زناشویی رابطه معناداری وجود ندارد (P> 0/05) و فقط بعد جایگاه من از ابعاد تمایزیافتگی خود با رضایتمندی زناشویی دارای رابطهی معنادار می باشد (P=0/001) و قادر است 11/2 درصد واریانس رضایتمندی زناشویی را پیش بینی نماید. همچنین متغیر طرحواره های ناسازگار اولیه با رضایتمندی زناشویی رابطه ی منفکی معنادار دارد (P=0/001) و قادر است 21/5 درصد از واریانر رضایتمندی زناشویی را پیش بینی نماید. به طور کلی نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می دهد که درتنها یکی از ابعاد تمایزیافتگی خود و تمام ابعاد طرحواره های ناسازگار با رضایتمندی زناشویی رابطه معنی داری وجود دارد.

کلیدواژه ها

تمایزیافتگی خود، طرحواره های ناسازگار اولیه، رضایت مندی زناشویی،دانشجویان متاهل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.