روشهای آموزش خلاقیت
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
- کد COI اختصاصی: EPSCONF02_0668
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 854
نویسندگان
کارشناسی ارشد تحقیقات آموزشی از دانشگاه تهران
چکیده
هدف اصلی این مقاله بررسی و مطالعه ی روش های آموزش خلاقیت به دانش آموزان می باشد ا گر با تامل در مجموعه یدستاوردهای فرهنگی بشر نظری بیفکنیم به راحتی در می یابیم که حتی ساده ترین ابزار ولوازم موجود در این مجموعه کهامروزه مورد استفاده ی قرار می گیرد نیز حاصل خلاقیت و نو آوری اندیشمندانی بوده است که در طول سالهابا پردازش اندیشههاو نظریه ها و ابتکارها به شکل امروزی در آمده است.(خورشیدی، 1387) خلق فکر ، ایده و مفاهیم نو همواره اساساختراعات ، اکتشافات و پیدایش راههای مناسب برای حل مسائل و مشکلات در زندگی انسان به شمار می آیند . جوامعپیشرفته و متمدن گذشته وحال پیوسته به ارزش و اهمیت این جنبه از توانائیها ی ذهنی و فکری انسان توجه نموده و درصدد تقویت آن برآمده و از این طریق به توسعه ، رفاه ، ترقی و خوشبختی نائل آمده اند. چراکه بقول ارسطو «ابتکار یگانهعامل موثر در پیشرفت انسان به شمار می آید» (موید نیا ، 1383). به این ترتیب ضعیف بودن فرآیند بروز خلاقیت ها درجوامع عقب مانده نیز موجب بدبختی ، فقر و فلاکت خواهد بود . در دنیای پیچیده کنونی که شاهد رقابت های بسیار فشردهجوامع مختلف برای دستیابی به جدیدترین تکنولوژی ها و منابع قدرت هستیم ، افراد تیزهوش ، خلاق و صاحبان اندیشه هاینو و مبتکرانه ، همانند گرانبهاترین سرمایه ها، از جایگاه بسیار والا و ارزشمندی برخوردار هستند بطوری که بقول توین بیشانس بدست آوردن خلاقیت بالقوه ، می تواند موضوع زندگی و مرگ هرجامعه ای باشد. (کفایت، 1373).فلدهوسن و همکارانش می کویند پاسخ به این سوال که خلاقیت را می توان آموزش داد ؟ مثبت است. براین اساسروشهای موثری برای آموزش خلاقیت به کودکان کشف وارائه شده است . روانشناس مشهور ژان پیاژه می گوید هدفاصلی آموزش و پرورش ، آفرینش انسانهای توانا به انجام دادن کارهای نو و انسانهایی خلاق و نوآفرین و کاشف است . رابرتکوپر معتقد است وظیفه آموزش و پرورش فقط آشنا کردن دانش آموزان با حقایق نیست ، بلکه آموزش و پرورش مسئولیتدارد به آنان کمک کند به منحصر به فرد بودن خود پی ببرند ، راه رشد و گسترش استعدادهای خود را بیاموزند . ) موید نیا ،کلیدواژه ها
خلاقیت ، روشهای آموزش خلاقیتمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی روابط زوجین در کاهش مشکلات زناشویی زوجین شهر بوشهر
- نقش عوامل اجتماعی، ورزش، و هنر در بازتوانی زنان مطلقه قربانی خشونت خانگی و اعتیاد
- خودتنظیمی در بزرگسالان مبتلا به اختلال انفجاری متناوب و سابقه اقدام به خودکشی یک مرور نظام مند
- آسیبهای اجتماعی و آموزشی در نظام آموزشی و روش های پیش بینی و پیشگیری
- نظامهای آموزشی و مدیریت آسیبهای اجتماعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.