سیاست خارجی ایران و ترکیه در قبال تحولات سوریه و پیامدهای منطقه ای آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF02_0617
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحمد قربانی دازمیری

کارشناس ارشد علوم سیاسی گرایش مطالعات منطقه ای، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

محسن قربانی

کارشناس ارشد علوم سیاسی گرایش مطالعات منطقه ای، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

چکیده

تحولات اخیر در سوریه بدون تردید سختترین چالش داخلی نظام حاکم بر سوریه ، تاکنون بوده است. این تحولات بسیاری ازدولتهای منطقه را هم در موضع گیری و نوع برخورد با این تحولات دچار تعارض و سردرگمی کرده است. البته این امر به نقشمهم منطقه ای سوریه و اهمیت این کشور بر تحولات منطقه بر می گردد. بدون تردید بحران در سوریه، محدود به مرزهایداخلی این کشور نبوده و تاثیرات مهم منطقه ای و حتی جهانی داشته است. بحران سوریه بر کشور ایران و ترکیه تاثیرگذاشته و چالش های را در روابط این دو کشور پدید آورده است. رویکرد هایی که توسط ایران و ترکیه در سال های اخیر درعرصه سیاست خارجی دنبال شده ، ریشه در تفاوت های تاریخی و رفتار سیاستگذاران و انگیزه های دو کشور دارد. تفاوت بیناهداف استراتژیک ایران و ترکیه است که دیدگاه ها و سیاست های این دو کشور در قبال تحولات سوریه را تعیین می کند.رفتار تهران و آنکار، بحران سوریه و دیگر تنش های منطقه ای و البته تحولات جهان عرب، نقش تعیین کننده ای در تعریفچشم انداز خاورمیانه دارد.در ادامه این پژوهش به دنبال پاسخگویی به این سوال است که سیاست خارجی ایران و ترکیه درقبال سوریه به دنبال چه اهدافی است واین اهداف چه آثار منطقه ای در پی دارد؟

کلیدواژه ها

سوریه، ایران، ترکیه، مطالعه مقایسه ای، سیاست خارجی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.