ارتباط جهت گیری مذهبی با سلامت روانی در دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استان کرمانشاه
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
- کد COI اختصاصی: EPSCONF02_0468
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 820
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی پژوهشگاه تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
کارشناس ارشد مدیریت ورزشی، پردیس واحد علوم و تحقیقات کردستان، سنندج، ایران
دانشجوی دکترای فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، ایران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین جهت گیری مذهبی با سلامت روان در دانشجویان دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه می باشد. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و به لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری آن را کلیه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استان کرمانشاه در نیمسال اول تحصیلی 1394-1393 تشکیل می دادند که با استفاده از جدول تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان تعداد 117 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه های الف: پرسشنامه سلامت عمومی گلدیبرگ و هیلر (1979) و پرسشنامه جهت گیری مذهبی بهرامی (1380) استفاده شد. به منظور تعیین پایایی پرسشنامه از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد که به ترتیب برابر با (0/81 و 0/83) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کولموگراف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان داد که بین جهت گیری مذهبی و سلامت روان دانشجویان ارتباط مثبت و مستقیم وجود دارد. نتایج تجزیه و تحلیل رگرسیونی آشکار ساخت جهت گیری مذهبی به میزان R(2)=0/351 قابلیت پیش بینی میزان سلامت روانی دانشجویان را دارد و در این میان جهت گیری مذهبی درونی بیشترین سهم را دارد. با توجه به ارتباط بین جهت گیری مذهبی و سلامت روان، استفاده از این ظرفیت در برنامه ریزی های دانشگاه در جهت بهبود سلامت روانی دانشجویان ضروری به نظر می رسد.کلیدواژه ها
جهت گیری مذهبی، سلامت روانی، بهداشت روان، دانشجویانمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی روابط زوجین در کاهش مشکلات زناشویی زوجین شهر بوشهر
- نقش عوامل اجتماعی، ورزش، و هنر در بازتوانی زنان مطلقه قربانی خشونت خانگی و اعتیاد
- خودتنظیمی در بزرگسالان مبتلا به اختلال انفجاری متناوب و سابقه اقدام به خودکشی یک مرور نظام مند
- آسیبهای اجتماعی و آموزشی در نظام آموزشی و روش های پیش بینی و پیشگیری
- نظامهای آموزشی و مدیریت آسیبهای اجتماعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.