بررسی رابطه صنعت و کیفیت زندگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF02_0462
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1355
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس هاتفی

دانشجوی دکترای جامعه شناسی- مدرس دانشگاه

حمید مهماندوست

کارشناسی ارشد مدیریت و برنامه ریزی- مدرس دانشگاه

رباب نیکی

دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات فارسی

چکیده

این مقاله با هدف بررسی رابطه صنعت و کیفیت زندگی انجام گرفته است . برای تبین مسئله از یافته های مختلفعلمی و پژوهشی استفاده شده است . روش بررسی از نوع کتابخانه ای و با استفاده از نتایج یافته های تحقیقی انجام شده است.هر گونه ارتقاء سطح زندگی، بهبود وضعیت، امنیت عمومی جامعه در گرو توسعه صنعتی در یک جامعه است . امروزهرقابت وسیعی در بین جوامع مختلف شروع شده تا از طریق آن زندگی عمومی خود را در بخشهای مختلف کیفیت بالاتریبخشند. صنعتی شدن شرایط جوامع و مناطق را تحت تاثیر قرار می دهد . یعنی ساختار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را تحتتاثیر قرار می دهد و متعاقبا بسترهایی را که آنها در آن زندگی م ی کنند متحول می سازد . ورود صنایع موجب ایجاد دگرگونیهایی در ساختار اکولوژیکی ، روابط اقتصادی و اجتماعی، شیوه معیشت و سبک زندگی مردم منطقه می شود . لیکن گاهیاوقات مسئولان و دست اندرکاران توجه و اهتمام خویش را تنها بر رشد و توسعه اقتصادی متمرکز می نمایند، این در حالیاست که در خلال جریان توسعه صنعتی نمی بایست از کنار تغییرات ایجاد شده در جوامع با بی تفاوتی گذشت و به جامعهو مردم منطقه که طرح های توسعه ای در مجاورت آنها قرار دارد بی توجهی نمود.فرایند صنعتی شدن سلامت انسانها را تحت تاثیر قرار می دهد . بنابراین آن خود کیفیت زندگی، مرگ و میر و بطورکلی تغییرات جمعیتی را به دنبال دارد . جریان صنعتی شدن بسیاری از امکانات بهداشتی، درمانی، رفاهی، افزایش مواد غذایی،گذران اوقات فراغت و نظایر آن را به همراه می آورد . همین طور گسترش صنعت و تکنولوژی در یک جامعه بطور مستقیم وغیر مستقیم موجبات کاهش مرگ و میر و کاهش شاخص موالید را به همراه دارد . به دنبال اینگونه تحول جمعیتی، افراد واعضای یک جامعه از درآمد سرانه بالاتر، قدرت خرید بیشتر و در نتیجه طول عمر بیشتری نیز برخوردار می گردند . بنابراینتوسعه صنعتی افزایش رفاه، شادمانی و بهبود کیفیت زندگی را به همراه دارد.

کلیدواژه ها

صنعت، زندگی، صنعتی شدن، کیفیت زندگی، توسعه، توسعه صنعتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.