بررسی جایگاه قومیت ها دربرنامه ی درسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF02_0427
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 841
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهراب نجفی

دانشجوی دکترای برنامه ریزی درسی دانشگاه بوعلی سینا

کبری شیری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی

سوسن نجفی

کارشناس آموزش ابتدایی

چکیده

قوم، قومیت، هویت قومی و مطالبات قومی، صرف نظر از تئوری پردازی ها و ورای علایق و امیال ما واقعیت انکارناشدنی کشورها هستند. ایران نیز جامعه ای است چند قدمیتی که به عنوان سرزمین فرهنگ ها، زبان ها و تیره های مختلف معروف می باشد. پژوهش حاضر به بررسی جایگاه قومیت ها در برنامه درسی ایران از نظر معلمان شهر کرمانشاه می پردازد. روش پژوهش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری در انجام این پژوهش معلمان شهر کرمانشاه می باشد که تعداد 120 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شده اند. در این پژوهش از یک پرسشنامه محقق ساخته 40 سوالی استفاده شده و پایایی آن از طریق روش الفای کرانباخ ضریب 92% محاسبه و تجزیه و تحلیل داده ها نیز با نرم افزار spss و آزمون دوجمله ای انجام شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که بین جایگاه قومیتها در برنامه درسی و عواملی همچون سلطه ی سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، مذهبی، ایجاد یک هویت ملی و برتری یک قوم بر سایر اقوام رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. اما بین جایگاه قومیت در برنامه درسی و عواملی مانند جمعیت، قدمت فرهنگی، اصالت و ایرانی بودن رابطه معنی داری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

قومیت، برنامه درسی ،ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.