بررسی ذهن آگاهی افراد معلول جسمی حرکتی و سالم
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
- کد COI اختصاصی: EPSCONF02_0376
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2127
نویسندگان
کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، مدرس دانشگاه پیام نور شاهین دژ
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز
چکیده
ذهن آگاهی به عنوان یک احساس بدون قضاوت و متعادل از آگاهی تعریف شده است که به واضح دیدن و پذیرش هیجانات و پدیده های فیزیکی،همان طور که اتفاق می افتند، کمک می کند. تحقیق حاضر به بررسی و مقایسه ذهن آگاهی افراد معلول جسمی- حرکتی با افراد سالم پرداخته است. روش پژوهش از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل تمامی معلولان جسمی حرکتی شهرستان مهاباد بودند که با کمک جدول مورگان نمونه 44 نفر(22 نفر زن و 22 نفر مرد) معلول باشدت معلولیت شدید و خیلی شدید انتخاب شده و نمونه 44 نفری از افراد عادی نیز بهتفکیک جنسیت با آنان همتا شدند. گرد آوری داده ها با استفاده از پرسش نامه پنج عامل ذهن آگاهی بائر و همکاران (2006) انجام شد. به منظورتحلیل داده ها روش آماری تحلیل واریانس چند متغیره به کار رفت. یافته ها؛ نتایج نشان داد بین ذهن آگاهی معلولان جسمی- حرکتی و افراد سالم تفاوت معناداری وجود دارد (p< 0/01). به عبارتی افراد معلول نسبت به افراد سالم از توانایی ذهن آگاهی کمتری برخوردارند. همچنین نتایجنشان داد که افراد سالم در مولفه های مشاهده (p=0/003)، توصیف (p=0/031)، قضاوت (p=0/002)، آگاهی (p=0/004) و غیر واکنشی(p=0/013) در سطح بالاتری از افراد معلول جسمی و حرکتی می باشند. نتیجه گیری؛ نقص جسمانی بر مؤلفه های ادراکی تصویر ذهنی از بدننگرش منفی ایجاد می کند وحالت رضایت فرد را نسبت به بدنش کاهش می دهد و بر باورها، افکار و برداشت های فرد تأثیر می گذارد.کلیدواژه ها
ذهن آگاهی، معلول جسمی حرکتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی روابط زوجین در کاهش مشکلات زناشویی زوجین شهر بوشهر
- نقش عوامل اجتماعی، ورزش، و هنر در بازتوانی زنان مطلقه قربانی خشونت خانگی و اعتیاد
- خودتنظیمی در بزرگسالان مبتلا به اختلال انفجاری متناوب و سابقه اقدام به خودکشی یک مرور نظام مند
- آسیبهای اجتماعی و آموزشی در نظام آموزشی و روش های پیش بینی و پیشگیری
- نظامهای آموزشی و مدیریت آسیبهای اجتماعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.