بررسی استرس محیط کاری زنان شاغل شهر بندر لنگه
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
- کد COI اختصاصی: EPSCONF02_0202
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 584
نویسندگان
کاردانی علوم سیاسی وزارت کشور
چکیده
هدف: استرس محیط کار را می توان روی هم جمع شدن عامل های استرس زا و آن گونه وضعیت های مرتبط با کار دانست که بیشتر افراد نسبت به استرس زا بودن آن اتفاق نظر دارند. اهمیت توجه به استرس کاری زنان تنها به خاطر خسارت اقتصادی آن نیست و اثرات زیانبار آن بر سلامت جسم و روان فرد، خانواده و جامعه از موارد مهم مورد توجه است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان استرس محیط کاری زنان شاغل شهربندر لنگه انجام گرفت. روش کار: در یک مطالعه توصیفی- مقطعی 1250 زن شاغل در ادارات مختلف شهر بندر لنگه در سال 1393 انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محتوای شغلی کارازاک بود و تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون کای اسکونر و در نرم افزار SPSS-16 انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد 62/8 درصد زنان شاغل از استرس متوسط و 36/5 درصد از استرس شدید برخوردار بودند. بین میزان استرس افراد با تعداد فرزندان، سطح تحصیلات، محل سکونت، سابقه کار، تعداد ساعات کار در شبانه روز، شیفت کاری، وضعیت استخدامی، سابقه بیماری های جسمی و بیماریهای روانی ارتباط معنی دار آماری وجود داشت (p< 0/05). نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای استرس در محیط کار زنان، شناسایی این عوامل استرس زا و آموزش روش های مقابله با آن و اقداماتی نظیر اشتغال نیمه وقت، ارتقاء بهداشت محیط کار، بکارگیری افراد متناسب با تخصص و مهارت و حمایت روانی و اجتماعی زنان می تواند منجر به ارتقاء سلامت زنان شاغل و خانواده های آنها شود.کلیدواژه ها
استرس، زنان ، محیط کارمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر بخشی آموزش غنی سازی روابط زوجین در کاهش مشکلات زناشویی زوجین شهر بوشهر
- نقش عوامل اجتماعی، ورزش، و هنر در بازتوانی زنان مطلقه قربانی خشونت خانگی و اعتیاد
- خودتنظیمی در بزرگسالان مبتلا به اختلال انفجاری متناوب و سابقه اقدام به خودکشی یک مرور نظام مند
- آسیبهای اجتماعی و آموزشی در نظام آموزشی و روش های پیش بینی و پیشگیری
- نظامهای آموزشی و مدیریت آسیبهای اجتماعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.