بررسی فرآیند همزمان مرکاپتان زدایی و نم زدایی از جریان های پروپان و بوتان با استفاده از فناوری نانو

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: ICOGPP02_206
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه قربانی

کارشناس ارشد واحد تصفیه و فراورش پروپان وبوتان، شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی؛

آلاله افتخاری

پژوهشگر، گروه توسعه فناوری نانووکربن؛

علیمراد رشیدی

دانشیار، گروه توسعه فناوری نانووکربن؛

چکیده

نم زدایی و مرکاپتان زدایی به دلیل ارتقا کیفیت محصولات تولیدی گاز مایع شامل پروپان و بوتان همواره یکی از فرآیندهای کلیدی در پالایشگاه گازی می باشد. سالیان متمادی تکنولوژی های مختلفی جهت این موارد به کار رفته است که متداول ترین آنها شستشو با کاستیک جهت حذف مرکاپتان و نم زدایی بوسیله جاذب های مولکولی جهت حذف آب همراه می باشد. از سوی دیگر مقدار ترکیبات گوگردی جریان های خروجی این واحدها ppmw 08 است درحالیکه دراستاندارد جهانی این محصولات این مقدار ppmw 18 است. روش های مذکور به دلیل قدیمی بودن تکنولوژی به کار رفته در آنها مشکلات متعددی از جمله مصرف زیاد موادشیمیایی، آلودگی های زیست محیطی و ... داشته که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد. این در شرایطی است که ساخت پالایشگاه های گازی ایران بویژه منطقه پارس جنوبی عسلویه، همواره بر اساس این رو شها طراحی شده است.. بنابراین با نگاهی عمیقتر در این مطالعه، سعی شده است تا با کاربرد فناوری نانو و بویژه استفاده از جاذب های نانوساختار، نه تنها مشکلات محیط زیستی، هزینه های تعمیر و نگهداری ، منابع انسانی و خوردگی تجهیزات را مرتفع نمود که کیفیت محصولات این واحدهاراتا حد استانداردهای روز جهانی که ppmw 18 است بهبود بخشید

کلیدواژه ها

مرکاپتان زدایی نم زدایی جاذب نانو ساختار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.