کاربرد فناوری پینچ در بازیابی سوخت گازی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی
- کد COI اختصاصی: ICOGPP02_185
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 512
نویسندگان
استادیار، پژوهشگاه صنعت نفت، تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود
چکیده
در واحد BT Fraction پتروشیمی بوعلی به منظور جداسازی تولوئن C7 آروماتیک، از یک ستون تقطیر که شامل 06 سینی می باشداستفاده می نمایند. در بخش بالایی کولر هوایی جهت چگالش بخار بالاسری و در پایین برج یک کوره که سوخت آن گاز طبیعی به شدت 3/60 میلیون فوت مکعب MMscfd می باشد بکار گرفته شده است. میزان مصرف انرژی در دو تجهیز مذکور فوق العاده بالا بوده به گونه ای که هزینه تامین انرژی در آن ها سالانه برابر با 206166 دلار برآورد گردیده است. در این تحقیق ، با توجه به ضرورت کاهش مصرف انرژی در صنایع پر مصرف بخصوص صنایع نفت،گاز و پتروشیمی برآن شدیم که بازیافت انرژی را برای واحد BT Fraction پتروشیمی بوعلی بررسی و با استفاده از نرم افزار تخصصی Aspen HYSYS و تکنولوژی پینچ روشی را برای این منظور ارائه نماییم. در این راستا چندین شبیه سازی با توجه به اطلاعات گرفته شده از مجتمع بوعلی صورت گرفت و در نهایت مدلی که علاوه بر کاهش مصرف انرژی از حداقل هزینه سرمایه گذاری برخوردار باشد انتخاب گردید. از نتایج مدل انتخاب شده می توان به کاهش 21 درصدی مصرف برق در کولر هوایی،کاهش 13 % مصرف سوخت در کوره و در نهایت کاهش 06 % تولید گازهای آلاینده که در تخریب محیط زیست نقش مهمی را ایفا می کنند،اشاره نمودکلیدواژه ها
تقطیر، بازیافت انرژی، نرم افزار Aspen HYSYS ، کوره، تکنولوژی پینچمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.