روشهای مختلف استخراج لیپید از میکروجلبک برای تولید بیودیزل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: ICOGPP02_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا عسکری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده نفت، گاز و مهندسی شیمی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

احمد جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده نفت، گاز و مهندسی شیمی دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

فریدون اسماعیل زاده

دانشیار دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

محمد خرم

دانشیار دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

افزایش سریع غلظت کربن دی اکسید در اتمسفر و همچنین به انتها رسیدن ذخایر سوختهای فسیلی منجر به توجه بیشتر به سوختهای تجدیدپذیر شده است. توانایی باروری بالای بیومس، ذخیرهسازی سریع لیپید و رشد در آبهای شور، میکروجلبکها را به عنوان یک منبع خوراک تولید بیودیزل در مقیاس صنعتی مطرح نموده است. این مطالعه به بررسی مبانی مرتبط با استخراج لیپید از سلولهای میکروجلبک میپردازد. همچنین ما فنآوریهای متفاوتی که هم اکنون برای استخراج لیپید میکروجلبک در مقیاس آزمایشگاهی موجود میباشد را با تمرکز بر حلالهای آلی و استخراج با سیالات فوق بحرانی تحلیل میکنیم. نتایج به دست آمده از این مطالعه حاکی از آن است که فنآوریهای مورد استفاده در استخراج روغن از میکروجلبک توجه کافی را دریافت ننمودهاند و همچنان در گامهای نخست پیشرفت قرار دارند. هم استفاده از حلالهای آلی و هم استفاده از کربن دی اکسید فوق بحرانی دارای مزایا و معایبی هستند. حلالهای آلی دارای واکنشپذیری کم با لیپیدها بوده و قابلیت استفاده مستقیم با خوراک مرطوب را دارند، اما دارای سرعت کم و مقدار مورد نیاز آنها زیاد، همچنین سمی و گران قیمت هستند. در سمت دیگر استخراج با استفاده از کربن دی اکسید فوق بحرانی یک فنآوری سبز بوده که پتانسیل استفاده در مقیاس بزرگ را دارد. همچنین سرعت استخراج زیاد، غیرسمی بودن، انتخابپذیری بالا و تولید لیپید عاری از حلال از مزایای این روش محسوب میشود

کلیدواژه ها

بیودیزل میکروجلبک استخراج روغن استخراج لیپید کربن دی اکسید فوق بحرانی حلالهای آلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.