ارزیابی حمل دستی بار در یک کارخانه آجرپزی و ارائه پیشنهادات کنترلی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین‌المللی ارگونومی ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANERGO01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا حسن بیگی

محمد علیایی

میرداود سیدی

چکیده

بنا به تعریف سازمان جهانی بهداشت اختلالات اسکلتی عضلانی ناشی از کار در اثر انجام فعالیت در شرایط کاری ایجاد می شود . این فعالیت ها بطور معنی داری به ایجاد یا تشدید این اختلالات کمک می کنند . با وجود اینکه امروزه با مکانیزاسیون و خودکار شدن خطوط تولید و مونتاژ، بار کاری کارگران کاهش یافته، ولی خطر ابتلا به اختلالات آسیب های تجمعی و اختلالات اسکلتی عضلانی افزایش یافته است، زیرا خطوط مکانیزه موجب افزایش سرعت انجام کار شده و نیروی بیشتری را روی اندامهای کوچک متمرکز می کنند . از سوی دیگر طبیعت مزمن این بیماریها سبب شده که درد و سایر علائم آنها پنهان بماند به نحوی که اغلب افراد این ناراحتی ها را به عنوان عوارض اجتناب ناپذیر ناشی از کار و کهولت سن تلقی کنند . مطالعات در صنایع آجرپزی نشان داده است که مشاغل آجرپزی دارای ریسک فاکتورهای ایجاد کنندة اختلالات اسکلتی عضلانی می باشند . در این بررسی به منظور ارزیابی ریسک اختلالات اسکلتی عضلانی از روش MAC استفاده شده است . این روش توسط بخش آزمایشگاه ارگونومی اداره ایمنی و بهداشت انگلستان (HSE) جهت تسهیل در امر بازرسی از شرکتهایی که عملیات حمل دستی مواد دارند، تدوین شده است . با روش MAC سه نوع عملیات کاری را می توان ارزیابی نمود، برداشتن بار به صورت انفرادی، برداشتن بار به صورت تیمی، حمل دستی بار . برای هر نوع ارزیابی، راهنمای ارزیابی و چارت اجرایی وجود دارد . با توجه به امتیازات خطر بدست آمده، شغل سوم ( بلند کردن قالب پرس به صورت تیمی ) بالاترین امتیاز خطر و بیشترین کد رنگی قرمز را به خود اختصاص داده است . دومین شغلی که بالاترین امتیاز خطر را دارا می باشد، شغل آجربارکن ( در وضعیتی که آجرها در ارتفاع بالا و روی زمین قرار دارند ) می باشد . شغلهای آجربارکن ( در وضعیتی که آجرها در ردیف های وسط قرار دارند ) و کوره چینی نیز در رتبه های بعدی مشاغل دارای خطر شناسایی شدند .

کلیدواژه ها

مشکلات اسکلتی عضلانی MAC آجرپزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.