انتقال و بومی سازی دانش و فن طراحی ارگونومیکخودرو درشرکت ایران خودرو و بکارگیری آن در طراحی خودرو

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین‌المللی ارگونومی ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANERGO01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1895
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف سعادتی

ایران خودرو – مرکز تحقیقات

چکیده

دانش ارگونومی به معنی تطبیق کار با انسان ( در مورد طراح ی محصول به معن ی طراح ی محصول بر اساس توانا یی، مشخصات فیزیکی، رفتار ی و انگی زشی کاربر م ی باشد .) از دیرباز توسط انسان بکار گرفته شده و در طراحی محیط زندگی و ابزارها ی ( محصول ها ی زمان ) مختلف بکار گرفته می شده اس ت بگونه ای که هر شخصی با توجه به شناخت خود از فرد سفارش دهنده محصول یا محیط فعالیت، مشخصات ارگونومیکی متناسب با وی را در نظر می گرفت . با بوجود آمدن انقلاب صنعتی و ماشینی و صنعتی شدن تولید ( به شکل انبوه ) دیگر طراح، تولید کننده ، فروشنده و مصرف کننده نهایی ن ه تنها یکدیگر را نمی شناسند، بلکه فرسنگ ها با یکدیگر فاصله داشته و دارای فرهنگ زندگی اجتماعی ، مشخصات فیزیکی و محیطی کاملا " متفاوتی می باشند که همگی در طراحی محصول اثرگذار می باشند . توجه به طراحی ارگونومیک خودرو بخصوص وقتی اهمیت بیشتری پیدا کرد که بسیاری از کشوهای صنعتی یا در حال توسعه صنعت خودرو را بعنوان موتور محرکه خود انتخاب کرده و این صنعت را تبلور توان صنعتی خود قلمداد کردند . ازاین رو دانش ارگونومی و کاربرد آن در طراحی خودرو نیز اهمیت بیشتری پیدا کرد و در بین طراحان خودرو رشد یافت . همزمان با شروع بکار مرکز تحقیقات ایران خودرو همانند دیگر تخصص های طراحی خودرو تجربه زیادی در این زمینه وجود نداشت و با استفاده از مشاوران خارجی و با سعی وتلاش این تخصص نو پرورش داده شده و همزمان در طراحی بکار گرفته شد . نتیجه آن طراحی محصولات جدید و بهینه سازی محصولات موجود و خودکفایی می باشد .

کلیدواژه ها

دانش فنی ، ارگونومی ، خودرو ، طراحی ، انتقال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.