مروری بر کاربرد نانو ذرات در کنترل قارچ و باکتری های بیماری زا در ماهیان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
- کد COI اختصاصی: HBHEAITH02_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1619
نویسندگان
عضو هیات علمی گروه شیلات پژوهشکده تالاب بین المللی هامون، دانشگاه زابل، زابل
چکیده
با توجه به ایجاد مقاومت های دارویی در برابر داروهای ضد باکتریایی متداول استفاده شده بر ضد باکتری های بیماری زا، چه درانسان و چه در دام، استفاده از مواد جایگزین مناسب ضروری به نظر می رسد. در صنعت آبزی پروری علاوه بر مشکل ایجادمقاومت های دارویی در برابر عوامل بیماری زای آبزیان، این مقاومت با مصرف گوشت ماهی و انتقال باقیمانده های آنتی بیوتیکیمی تواند به انسان نیز منتقل گردد، به علاوه با توجه به روش استفاده از آنتی بیوتیک ها ی غیر سیستمیک در آبزیان، مشکلاتزیست محیطی و آسیب به طبیعت، اثرات منفی بیشتر و مشهود تری دارد. از این رو معرفی مواد جایگزین آنتی بیوتیک ها دربهداشت آبزیان ، شاید ضروری تر از سایر صنایع دامی باشد. نانو ذرات به ذراتی گفته میشود که حداقل از یک بعد دارای سایز 1 تا100 نانومتر هستند نانوذرات خواص جدیدی را از خود نشان میدهند که مربوط به نسبت سطح به حجم بالای آنها است. آسیب بهمحیط زیست و تهدید بهداشت انسانی ناشی از استفاده از نانو ذرات بسیار کمتر از سایر مواد با اثرات مشابه است. در میان انواعمختلف نانو ذرات، فلزات و اکسیدهای فلزی علاقه تعداد زیادی را با توجه به ویژگی های فعالیت ضد میکروبی، دوام، مقاومت بالابه خود جذب کرده است. نانو ذرات فلزی عامل ضد میکروبی عالی و طیف فعالیت ضد میکروبی گسترده ای در برابر باکتری ها،قارچ ها و ویروس ها نشان داده است. هدف از این مطالعه بررسی کاربرد نانو ذرات در کنترل قارچ و باکتری های بیماری زا درماهیان می باشد.کلیدواژه ها
نانو ذرات، باکتری، بیماری های آبزیان، مقاومت آنتی بیوتیکی، آبزی پروریمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.