مروری بر کاربردهای درمانی گیاه پنیرک در متون طب سنتی ایران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
- کد COI اختصاصی: HBHEAITH02_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2771
نویسندگان
فارغ التحصیل طب سنتی، موسسه مطالعات تاریخ پزشکی طب اسلامی و مکمل، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران
استادیار دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم
دستیار طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
دستیار طب سنتی، گروه طب سنتی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد تهران
چکیده
طب سنتی ایران مجموعه ای از یک نظام کامل پزشکی است که هم راجع به شناسایی بیماری ها و علت ایجاد و شیوه درمان آنها و هم راجع به طبیعت، اثرات و مضرات داروها دارای طیف وسیعی از اطلاعات است. توصیف ریخت شناسی گیاه، طبیعت، افعال و خواص آن بر روی اندام های مختلف در متنون طب سنتی ایران از کلامی متفاوت با زبان علوم امروزی ولی مفهومی یکسان برخوردار است. اجزاء مختلف گیاه پنیرک از جمله گلها، برگها و میوه و ریشه گیاه از دیرباز در سراسر دنیا به طور سنتی برای درمان انواع بیماریها از قبیل یبوست، زخم معده، هموروئید، بیماری های ریوی، بیماری های دستگاه اداری، ناراحتی های زنان و بیماری های پوستی استفاده می شده است. در این مطالعه سعی شده است تا با مروری بر متون کهن و معتبر طبی و دارویی، ضمن اثبات ارزشمندی میرات به جای مائده از گذشتگان، اثرات و کاربردهای درمانی پنیرک در طب سنتی معرفی شود پنیرک با نام علمی . Malva sylvestris L در کتب طب سنتی ایران با نام خبازی آورده شده است. که علاوه بر مصارف غذایی، اثرات درمانی متعددی برای آن عنوان گردیده است. از جمله موارد ذکر شده می توان رفع سرفه و خشونت صدا، لینت دهنده شکم، التیام زخم های دستگاه ادراری و گوارشی، درمان برفک دهان، گزیدگی حشرات و سوختگی ها را عنوان کرد. اثرات آنتی اکسیداتیو، آنتی اولسر، آنتی کولین استراز، ضد سرطان، ضد کمیلمان، ضد التهاب، مسکن، ضد باکتری و ضد قارچ آن در مطالعات تجربی اخیر نشان داده شده است. این مطالعه مروری، زمینه ی مساعدی را برای تحقیق بر روی آثار درمانی مطرح شده برای پنیرک در متون طب سنتی و اثبات با رد آنها بر اساس یافته های جدید فراهم می کند.کلیدواژه ها
؛ پنیرک ، خبازی، طب سنتی ایرانی، ملین، خطمی، .Malva sylvestrisمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.