بررسی استنشاقی مخلوط سفید کننده خانگی و آب حاوی کلر بر مجاری تنفسی موش صحرایی نر بالغ

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی زیست شناسی و علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BPCONF01_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا افشاری

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته فیزیولوژی جانوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

رضا خسروی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته اگرواکولوژی، پردیس خود گردان دانشگاه زابل

غلامحسن واعظی

دانشیار گروه فیزیولوژی جانوری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

زهره افشاری

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته اگرواکولوژی، پردیس خود گردان دانشگاه زابل

چکیده

مواد سفید کننده از دیر باز برای شستشو مورد استفاده قرار گرفته است سفید کننده ها قادرند ترکیب شیمیایی یک لکه را تغییرداده و با تبدیل آن به عناصر کوچکتر موجب جدایی و محو شدن آن گردند.این خصوصیت ویژه، تمایل استفاده ازآن ها را چندینبرابر افزایش داده است. بطوری که امروزه مواد سفید کننده تقریبا در هر خانه ای یافت می شود. آب به عنوان یک حلال، نقش مهمیدر استفاده از مواد سفید کننده عهده دار است و آب حاوی کلر، بدلیل نابودی میکروارگانیسم ها معمولا در سراسر جهان مورداستفاده قرار می گیرد. در این مطالعه تعداد 42 سر موش صحرایی نر بالغ مورد استفاده قرار گرفتند ٬ که به 6 گروه تجربی و یکگروه کنترل تقسیم شدند. گروه های تجربی 3 - 2 - 1 با استفاده از اتاقک شیشه ای به صورت استنشاقی به مدت 20 دقیقه در معرضاسپری مقدار 1 سی سی از مخلوط سفید کننده و آب حاوی کلر توسط دستگاه نبولایز قرار گرفتند. گروه های تجربی 6 - 5 - 4 بهمدت 35 دقیقه در معرض استنشاق همان مقدار از مواد قرار گرفتند. موش ها در فواصل زمانی 24 - 48 - 72 ساعت بعد از استنشاقکشته شدند و نای وریه آن ها مورد بررسی پاتولوژی قرار گرفت. از نظر آماری بین تغییرات طول سلولهای استوانه ای مژه دار اپیتلیوم گروه های 6 و 3 نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری مشاهده گردید و بین تعداد گابلت سلولهای گروه های تجربی 4 و2 نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری و بین گروه تجربی 6 نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری مشاهده گردید.

کلیدواژه ها

آب حاوی کلر، سفید کننده خانگی، مجاری تنفسی، موش صحرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.