پالایش پسآب استخرهای مولد میگو(Penaeus monodon) و تولید بیومس با استفاده از جلبک سبز Ulva reticulata
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: نخستین همایش منطقه ای دریا،توسعه و منابع آب مناطق ساحلی خلیج فارس
- کد COI اختصاصی: WATERJDH01_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 956
نویسندگان
بخش منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان ، بندرعباس
بخش منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان ، بندرعباس
بخش مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز ، شیراز
بخش تکثیر و پرورش آبزیان، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس ، بندرعباس
چکیده
رشد سریع مراکز آبزی پروری در دنیا همراه با تخلیه پسآب های غنی از مواد غذایی مصرف نشده و فضولات آبزیان علاوه بر کاهش کیفیت آب می تواند منجر به تکثیر غیر قابل کنترل جلبک های سمی و غیر سمی و بروز کشند های قرمز و سبز و نهایتا صدمات زیست محیطی گردد. امروزه روش های بیولوژیک مختلفی برای کاهش بار آلودگی ناشی از پساب صنایع آبزی پروری و حتی صنعتی پیشنهاد می گردد. استفاده از پتانسیل بیوفیلتری برخی از گیاهان عالی، ماکروجلبک ها، میکرو جلبک ها ، باکتریها و نیز استفاده از روشهای کشت توام آبزیان مختلف (IMTA) از این جمله می باشد. در این مطالعه جلبک سبز اولوا رتیکولاتا ( U. reticulata ) معروف به کاهوی دریایی به منظور ارزیابی تولید بیومس و توانایی گونه در کاهش غلظت نوترینت های موجود در پسآب های مراکز تکثیر لارو میگو مورد استفاده قرار گرفت. در این مطالعه جلبک اولوا پس از طی دوره سازش پذیری با شرایط کاشت، در داخل تانک های پلاستیکی حاوی پسآب مولد میگو (100%) و آب دریا (کنترل) به سیستم کاشت بسته(Batch culture system ) با سه تکرار مورد کشت قرار گرفت. میزان تولید بیومس جلبک و میزان غلظت برخی از نوترینت ها به مدت 12 روز در فواصل زمانی منظم اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشان داد که U. reticulata پتانسیل بسیار خوبی برای پالایش و تصفیه پسآ ب استخرهای مولد میگو و تولید بیومس دارد. جلبک U. reticulata قادر به کاهش 100 درصدی غلظت یون های آمونیوم و نیتریت به ترتیب 12و 18 ساعت بعد از کشت جلبک در پسآب حاصل از استخرهای مولد میگو می باشد. کاهش غلظت فسفات و نیترات در پسآب به ترتیب 89 و 33 درصد، 12 روز پس از کاشت جلبک در پسآب می باشد. اولوا با نرخ رشد نسب %d-11.6 دو هفته پس از کاشت دارای 18.5درصد افزایش وزن نسبت به وزن اولیه می باشد. ضمن اینکه اولوا به علت قدرت سازش پذیری زیاد می تواند به طور مستقیم و بدون رقیق سازی پسآب به عنوان بیوفیلتری موثر در پسآب مراکز تکثیر لارو میگو کشت داده شود. بنابراین طبق نتایج این مطالعه جلبک سبز اولوا رتیکولاتا با قابلیت بیوفیلتری زیاد بویژه قدرت و سرعت زیاد جذب آمونیوم و همچنین نرخ رشد سریع، گونه ای مناسب برای توصیه و ترویج می باشدکلیدواژه ها
اولوا رتیکولاتا، جلبک سبز، بیوفیلتر، پسآب مزارع میگو، Ulva reticulata، Penaeus monodonمقالات مرتبط جدید
- تاثیر ریسک های ژئوپلیتیک بر مدیریت ذخایر مالی ایران
- بررسی اثرات محیط زیستی گردشگریبر تالاب ها، موردپژوهی : تالابخورخوران، استان هرمزگان
- طراحی مدل کار آفرینی اجتماعی در سازمانهای دولتی با رویکرد تحلیل مضمون
- حکمرانی دریایی و موانع توسعه گردشگری در خلیج فارس( با تاکید برموانع امنیتی)
- مدیریت گردشگری سواحل، بنادر و حمل و نقل دریایی دریای خزر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.