اثرات مثبت و منفی اکوتوریسم دریایی با تاکید بر دو گروه از مهره داران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش منطقه ای دریا،توسعه و منابع آب مناطق ساحلی خلیج فارس
  • کد COI اختصاصی: WATERJDH01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 756
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شمشاد شهبازی

دانش آموخته کارشناسی ارشد زیست شناسی جانوران دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

نفیسه خلعتبری

دانشجو دکتری زیست شناسی جانوران دریا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

کامبیز کاردوست

دانش آموخته کارشناسی ارشد زیست شناسی جانوران دریا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

اکوتوریسم یک کسب و کار جهانی است که به سرعت در حال گسترش است و زندگی بسیاری از مردم در نواحی مختلف دنیا به این صنعت وابسته است. در حال حاضر اکوتوریسم دریایی در حال تبدیل شدن به یک جایگزین مناسب برای صنعت شیلات می باشد و این فعالیت یک روش مناسب برای کسب درآمد از محیط دریایی بدون صید و شکار آبزیان تبدیل شده است و می تواند در حفاظت از گونه های در خطر بسیار کمک کننده باشد. با این حال در کنار عواید بسیار خود، بسیاری از شیوه های اکوتوریسم می تواند تبدیل به معضلاتی در حیات وحش دریایی گردد و آسیب های جبران ناپذیری همچون کاهش جمعیت، تغیر زیستگاه و یا حتی در مواردی انقراض گونه ها را در پی داشته باشد. بنابراین برای کاهش این معضلات باید قوانین و مقرراتی جامع در زمینه این صنعت وضع گردد و طی دوره های آموزشی توسط سازمان های مربوطه و یا نهادهای مردمی به عموم آموزش های لازم در ارتباط با حیات دریایی و موجودات آن داده شود. نگارش این مقاله مبتنی با جمع آوری اطلاعات کتابخانه ای و تجربه های بین المللی است که سعی شده است با تعریف صحیحی از اکوتوریسم دریایی به اثرات منفی و مثبت این صنعت بر محیط زیست دریایی با تاکید بر دو گروه مهرداران (آب بازان و الاسموبرانش ها) با هدف آشنایی با عوامل تهدید کننده محیط زیست دریایی و صنعت اکوتوریسم پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم دریایی، خلیج فارس، نهنگ، کوسه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.