نقش پوسچر و بار خارجی بر روی فعالیت عضلات تنه حین فعالیت های باربرداری استاتیک

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین‌المللی ارگونومی ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANERGO01_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین کهلایی

دانشجوی دکترای تخصصی فیزیوتراپی دانشگاه تربیت مدرس

صدیقه کهریزی

استادیار گروه فیزیوتراپی، دانشگاه تربیت مدرس

محمد پرنیان پور

دانشیار دانشکده مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف

سیدممحمد فیروزآبادی

دانشیار گروه فیزیک پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

مقدمه: یکی از مهمترین عوامل ثباتی ستون فقرات، فعالیت عضلانی است که این فاکتور نیز به نوبه خود ارتباط تنگاتنگی با پوسچر ستون فقرات و میزان بار وارده بر آن دارد. برخی از مطالعات صورت گرفته در این زمینه، در جهت تایید باربرداری در ضوعیت کیفوتیک کمر و برخی دیگر حاکی از ارجحیت وضعیت لوردوتیک اند. مواد و روشها: این مطالعه بر روی 11 مرد سالم داوطلب 25-20 ساله بدون سابقه کمر درد انجام شد. سیگنالهای الکترومیوگرافی با استفاده از الکترود سطحی از پنج عضله تنه در سمت راست (راست کننده ستون فقرات (ES)، پشتی بزرگ (LD)، مایل داخلی (IO) مایل خارجی (EO) و راست شکمی (RA) ثبت شد. 9 فعالیت استاتیکی با 3 سطح بار خارج ی(صفر، 10 و 20 کیلوگرم) در 3 وضعیت کمر (نوترال، لوردوتیک و کیفوتیک) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که با افزایش بار خارجی صرفنظر از نوع پوسچر کمر ، MVC% فعالیت الکتریکی ، عضلات فلکسورواکستانسور تنه افزایش معنی داری می یابد (p< 0.05) همچنین با تغییر انحنای کمر در همه سطوح بار خارجی MVC% فعالیت الکتریکی عضلات مایل داخلی و راست کننده ستون فقرات دچار تغییر معنی داری می شدند (P< 0.05) در بررسی اثر متقابل بار و انحنای کمر (بار * انحنای کمر) ، نتایج حاکی از آن بود که در بارهای متوسط این تقابل تنها در عضله صاف کننده ستون فقرات معنی دار است (P< 0.05) بحث و نتیجه گیری: هر فاکتور میزان بار خارجی و انحنای کمر نقش تعیین کننده ای در فعالیت عضلات تنه دارند. از سوی دیگر این دو فاکتور در تعیین فعالیت الکتریکی عضلات تنه اثر متقابلی بر روی یکدیگر دارند.

کلیدواژه ها

عضلات تنه ، لوردوز کمری ، بار خارجی ، EMG

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.