کاربرد منطق فازی و تکنیک تصمیم گیری برای انتخاب و ارزیابی تأمین کنندگان در زنجیره تأمین

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MOCONF01_0951
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 903
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مروتی شریف آبادی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد،مدیریت حسابداری دانشگاه یزد

هوشمند باقری قره بلاغ

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازاریابی دانشگاه ی

محمدرضا غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازاریابی دانشگاه یزد

چکیده

انتخاب تامین کننده موضوع مهمی در زنجیره تامین محسوب می شود . مدیریت زنجیره تامین نگرانی فزاینده مهم سازمانی و ارزیابی مناسب از تامین کنندگان به منزله یک عنصر اساسی در موقعیت زنجیره تامین است. از عوامل مهم بقا در محیط پر رقابت امروزی، کاهش هزینه های تولید محصول می باشد. انتخاب تأمین کنندگان مناسب می تواند به شکل قابل ملاحظه ای هزینه های خرید را کاهش و قابلیت رقابت پذیری سازمان را ایزایش دهد. ارزیابی مداوم از تأمین کنندگان خاص بیشتر با اهمیت به نظر می رسد، واقعیت این است که در بسیاری از صنایع هزینه های مواد اولیه و قطعات جزء هزینه های اصلی یک محصول می باشد به طوری که در برخی از موارد می تواند تا 70% هزینه ها حساب شود. نحوه تأمین مواد اولیه و انتخاب تأمین کنندگان در زنجیره تأمین، چالشی برای بیشتر سازمانها می باشد. از آنجا که عملکرد تأمینکنندگان، تأثیر مهمی بر موقعیت یا شکست زنجیه تأمین دارد، انتخاب تأمین کننده، یک وظیفه راهبردی شناخته میشود. انتخاب تامین کنندگان، یک مساله تصمیم گیری چند معیاره است که معیارهای آن ممکن است با هم در تضاد باشند. در نتیجه مدیریت خرید به سبک و سنگین کردن معیارهای مختلف می پردازد. تکنیک های، تصمیم گیری چند معیاره به تصمیم گیرندگان در ارزیابی انتخاب ها یاری می رسانند. هدف از این مقاله ارائه یک روش تصمیم گیری یازی برای مسائل انتخاب تأمین کنندگان در زنجیره تأمین است.

کلیدواژه ها

انتخاب تأمین کنندگان، زنجیره تأمین، تصمیم گیری چند معیاره، منطق یازی، هزینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.