کاربرد نانو کیتوزان در کشاورزی و محیط زیست

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های کاربردی در نگهداشت محیط زیست، آب و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ENVCONF01_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم رحمانی

دانشجوی کارشنلسی ارشد دانشکده کشاورزی دانشگاه اراک

موسی سلگی

استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه اراک

مهدی مجیدی

دانشجوی کارشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه اراک

چکیده

امروزه تکنولوژی نانو به عنوان یک انقلاب در تمام شاخه های علوم وارد شده است. از جمله این علوم، کشاورزی و محیط زیست می باشد. کیتوزان به عنوان ماده ای که از کیتین دومین پلی مر زیستی فراوان بعد از سلولزدر طبیعت به دست می آید. این پلی مر طبیعی از منابع مختلف مانند پوست خرچنگ، میگو، کوتیکول حشرات و دیواره سلولی برخی قارچ ها قابل استخراج است. به دلیل استفاده بیش از حد از روش های شیمیایی برای کنترل آفات، قارچ ها و نگه داری محصولات و افزایش بیماری های جدید، اولویت با روش هایی است که بدون استفاده از مواد شیمیایی بتوان باعث افزایش کیفی و کمی محصول شد. کیتوزان به عنوان یک آمینو پلی ساکارید طبیعی که دارای ساختمان بی نظیر و خصوصیات چند منظوره می باشد، از جمله ی این خصوصیات زیست سازگاری، زیست تخریب پذیری، خوراکی بودن آن ، خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی آن است. با توجه به اهمیت آن برای مقابله با انواع تنش ها کاربرد های وسیعی را در مرحله کاشت، داشت، برداشت و پساز برداشت برای محصولات کشاورزی پیدا کرده است و همچنین به دلیل استفاده ی آن در حفاظت از محیط زیست و تصفیه آب، کاربرد این ماده به صورت نانو می تواند بسیار موثر و کارا باشد.

کلیدواژه ها

نانو کیتوزان، ضد قارچ، ضد باکتری، عناصر سنگین، سموم، آفت کش ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.