تعیین وضعیت رسوبدهی و تعیین عوامل رسوبزابا استفاده از روش EPM منطقه مورد مطالعه: میان جنگل فسا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های کاربردی در نگهداشت محیط زیست، آب و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ENVCONF01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 700
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدتقی آوند

دانشجوی ارشد آبخیزداری دانشگاه یزد

مرجان طالبی نیا

دانشجوی ارشد بیابان دانشگاه تهران

حسن خسروی

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

در برنامه رشد و توسعه پایدار در منابع طبیعی، جامع نگری به عنوان یکی از اصول اساسی محسوب و ازاهمیت خاصی برخوردار است. رشد و توسعه زمانی می تواند تعالی جامعه را در پی داشته باشد که به پایداری برسد. این بررسی باهدف تعیین وضعیت رسوبدهی و تعیین عوامل رسوبزا و همچنین برای کنترل فرسایش و کاهش تولید رسوب در منطقه ایبهوسعت842/19 هکتاردرمیان جنگل فسا در استان فارس انجام گرفته است.برای این منظور ابتدا با استفاده از نقشه های 1001111 و 1080111 منطقه بررسی شد و حوضه مورد نظر به صورت تقریبی بسته شد بعد با استفاده از بازدید صحرایی و کارای مطالعاتی مورد بررسی قرار گرفت،بعد نقشه منطقه مورد مطالعه برروی محیط arcmap برده وکارای نرم افزاری انجام شد. با بررسی های کارشناسی بعمل آمده در منطقه مورد مطالعه میان جنگل فسا چون ایستگاه دبی سنجی خاکدانه در شهرستان فسا و در نزدیکی این حوزه قرار گرفته، لذا پیشنهاد می گردد که برای ارزیابی فرسایش و رسوب از روش جعبه خاکستریمدل EPM استفاده شود. محدوده مورد مطالعه ازلحاظ تقسیمات کشوری دراستان فارس، شهرستان فسا، بخش میان جنگل فسا واقع شده است. با توجه به جدول طبقه بندی کیفی فرسایش در روش epm، شدت فرسایش کم و طبقه بندی فرسایش کلاس IV می باشد.

کلیدواژه ها

توسعه، رسوب، فرسایش، فسا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.