اثر آلودگی افلاتوکیسن بر زیست اسپرم موجود زنده
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش های کاربردی در نگهداشت محیط زیست، آب و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ENVCONF01_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 922
نویسندگان
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک
چکیده
آفلاتوکسین یکی از آلودگی های اصلی در خوراک دام و طیور می باشد. میزان مسمومیت ناشی ازآفلاتوکسین به سن، جنس، مدت زمان مصرف و گونه حیوان مربوط می شود. آفلاتوکسین از قارچ های آسپرژیلوس سنتز و ترشح می شود. مصرف خوراک های آلوده به این سم می تواند در انسان و یا دام و طیور خطرناک باشد. محصولات کشاورزی قبل از برداشت، فرایند تهیه مواد غذائی و وضعیت انبار محصولات دارد. افلاتوکسین ها نسبت به سایر سموم قارچی به علت اثرات سرطان زائی و ایجاد مسمومیت حاد از اهمیت بیشتری برخوردارهستند. بسیاری از کشورها با توجه به داشتن آلودگیهای قارچی در مواد غذائی و محصولات کشاورزی با تصویب قوانین و مقررات ویژه ای توانسته اند بهداشت و سلامتی مواد غذائی تولیدی خود را تامین نمایند . آفلاتوکسین موجود در خوراک می تواند وارد سیستم بیضه شود و با تاثیر بر فاکتورهای مختلف منی و اسپرم سبب اختلال در باروری گردد بطور کلی مطالعات نشان می دهد که افلاتوکسین خوراک می تواند باعث افت تحرک اسپرم، اختلال در مورفولوژی اسپرم و سایر ناهنجاری ها در اسپرم گردد که در نهایت منجر به کاهش باروری در موجود زنده خواهد شد.کلیدواژه ها
آفلاتوکسین، اسپرم و موجود زندهمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.