استخراج شکستگیهای منطقه غرب سنندج با تکنیکهای سنجش از دور وبررسی الگوهای آماری آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هجدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI18_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا ایزدی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکتونیک، دانشگاه گلستان، گرگان

عزیز رحیمی چاکدل

عضو هیات علمی گروه زمین شناسی دانشگاه گلستان، گرگان

مصطفی رقیمی

عضو هیات علمی گروه زمین شناسی دانشگاه گلستان، گرگان

عرفان حاجی

دانشجوی دکتری تکتونیک، دانشگاه گلستان، گرگان

چکیده

نقشه شکستگیهای ساختاری منطقه غرب سنندج با توجه به ویژگیهای ساختاری وموفولوژیک مناسب، به کمک تکنیکهای سنجش از دور و پردازشهای ماهوارهای ترسیم شد. پس از تهیه لایه شکستگیهای منطقه ابتدا شکستگیها از نظر روند به به 0 دسته تفکیک شدند. سپس نمودارهای گل سرخی شکستگیها برای بررسی نحوه توزیع دستههای مختلف شکستگیها، تمامی آنها از نظر طولی در 3 L شکستگی رسم شد. از مقایسه مقادیر طول کلاس جداگانه طبقه بندی شدند. افزایش مقادیر طول نسبت به فراوانی آنها نسبتاً نمایی بوده وبلوغ نسبی منطقه را میرساند. در بررسی پارامتر فاصله S نیز نتایج مشابهی گرفته شد سپس بهمنظور درک بهتر از تأثیر پارامترهای مهم مربوط به شکستگیها نظیر تراکم I تجمع ρ و نقاط برخورد شکستگیها، اقدام به ایجاد شبکهای از سلولها 1/5×1/5km درمحیط Arcview بر روی شکستگیها گردید و نقشههای همپتانسیل برای 3 پارامتر تراکم I تجمع P و نقاط تقاطع درمحیط GIS ترسیم و مشخص شد که 3 فاکتور یاد شده در بخشهای غربی و شرق مرکزی منطقه به بیشترین مقادیر خود میرسند. نتایج فوق نشان از معتبر بودن تشخیص شکستگیها بر اساس تکنیکها ی دورسنجی دارند

کلیدواژه ها

سنجش از دور، غرب سنندج، طول و فاصله شکستگیها، ، تجمع، تراکم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.