بررسی و معرفی اولیه بریوزوئرهای سازند سورمق در شرق سورمق

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هجدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI18_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 853
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر حسن زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور اردکان، ایران

کوروش رشیدی

عضو هیت علمی دانشگاه پیام نور اردکان، ایران

آندرج ارنست

عضوهیت علمی دانشگاه هامبورگ آلمان

چکیده

رسوبات کربناته پرمین زیرین در نواحی آباده تا همبست به نام سازند سورمق نامگذاری شده است که حاوی فسیلهای فراوانی است. به منظور مطالعهی بریوزوئرهای پرمین سازند سورمق 86 نمونه سنگی در شرق سورمق از این سازند برداشت و مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت، رسوبات پرمین در این برش به 6 واحد تقسیم گردید که مجموعه فونای بریوزوئر شناسایی شده متعلق به واحدهای 1 , 2 و 4 این برش است. با مطالعه فونای موجود 6 جنس و 2 گونه از بریوزوئرها شامل: Fistulipora amplia Nikifova,1939. Fistulipora sawatai Sakagami, 1999. ,Fistulipora sp. Streblotrypa sp. Rectifenestella sp. Penniretepora spp. شناسایی گردید که نشاندهندهی سن پایان پرمین پیشین (آرتینسکین) – اوایل پرمین پسین (گوادالوپین ؟) برای واحدهای 1 تا 4 این برش است. مجموعه بریوزئرها و فوناهای غالب دیگر ناحیه گویای شرایط آبهای آرام و شفاف و دور از ساحل در این زمان است

کلیدواژه ها

سازند سورمق، پرمین، بریوزوئر، فیستولیپوریده، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.