مینرال شیمی کروم اسپینل و الیوین موجود در هارزبورژیت های منطقه چیل آباد و کاربرد آنها در تعین محیط تکتونیکی تشکیل هارزبورژیت ها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هجدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI18_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم دهقان اناری

دانشجوی کارشناسی ارشد پترولوژی، گروه زمین شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

سیدحسام الدین معین زاده

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان، گروه زمین شناسی

حمید احمدی پور

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان، گروه زمین شناسی

چکیده

هارزبورژیت های مورد بررسی، در منطقه چیل آباد، جنوب شرق ارزوئیه، در شهرستان بافت واقع شده اند وبه لحاظ زمین شناسی، این سنگ ها در منتهی الیه جنوب شرقی زون سنندج- سیرجان قرار می گیرند. کانی های موجود در این سنگ ها شامل الیوین، اورتوپیروکسن، کلینوپیروکسن و کروم اسپینل می باشند. مطالعات مینرال شیمی سنگ های فوق نشان می دهد که اسپینل های موجود در این سنگ ها براساس دیاگرام سه تاییAl,Fe3+,Crدر محدودهCr-Spinel میباشند و براساس نمودار های تغییرات شیمیایی که جهت پتروژنز استفاده شده اند، در محدوده هایMORB و MORB-type peridotites ، Residual Peridotites/Ophiolites قرار میگیرند. الیوین های موجود در این سنگ ها نیز براساس دیاگرام سه تایی Fa-Ca-Fo در محدوده نزدیک به فورستریت Fo میباشند و براساس نمودارهای تغیرات شیمیایی که جهت پتروژنز استفاده شده اند، در محدوده Mantle Olivine Array قرار میگیرند.

کلیدواژه ها

هارزبورژیت، کروم اسپینل، پریدوتیت، سنندج- سیرجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.