نحوه توزیع نیروی استاتیکی معادل در قابهای خمشی فولادی تحت اثر زلزله و نقد بررسی روابط آئین نامه زلزله 2800 ایران

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی زلزله (یادواره فاجعه بم)
  • کد COI اختصاصی: ICEBAM_41
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا لگزیان

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

کوروش باقری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

رضا اسمعیل آبادی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

تعیین نیروهای وارده بر ساختمانها در اثر زلزله، یکی ازمباحث مهم در دینامیک سازه ها و مهندسی زلزلع می باشد.روشهای مختلفی جهت تعیین مقدار و توزیع نیروهای ناشی از زلزله وجود دارد. با این فرض که ساختمانها ارتجاعی و خطی می باشد، سه روش تحلیل دینامیکی ، شبه دینامیکی و استاتیکی معادل جهت تحلیل و طراحی ساختمانها در مقابل زلزله بکار می روند. با توجه به طولانی بودن محاسبات در دو روش اول، روش تحلیل استاتیکی معادل در اکثر طرحها مورد استفاده قرار می گیرد . در این نوشتار با استفاده از روش تحلیل شبه دینامیکی مطابق آیین نامه زلزله 2800 ایران، نحوه توزیع نیروی استاتیکی معادل در ساختمانهای قاب خمشی فولادی بررسی شده است. در این روش توزیع نیروهای جانبی در سازه با تکرار در تحلیل شبه دینامیکی و طراحی تا زمانیکه سختی موجود و مورد نیاز در تمامی اعضا ستاختمان با یکدیگر برابر شوند بدست می اید. ساختمانی با این ویژگی در هنگام وقوع زلزله رفتار غیر خطی مناسبی ازخود نشان می دهد در این بررسی عوامل مختلف سازه ای (مثل ارتفاع طبقات، جرم طبقات و غیره)و همچنین عوامل ژئوتکنیکی (مثل شدت لرزه خیزی محل و نوع خاک زیرپی) مورد توجه قرار گرفته و میزان تاثیر عوامل بر نحوه توزیع نیروی استاتیکی معادل بین طبقات ساختمان بررسی شده است ومشکلات موجود در ضوابط ایین نامه 2800 ایران مشخص گردیده و پیشنهاداتی جهت اصلاح ضوابط آیین نامه 2800 ایران در راستای تطبیق با واقعیت ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

تحلیل دینامیکی ، تحلیل شبه دینامیکی ، تحلیل استاتیکی معادل ، قاب فولادی صلب ، توزیع برش پایه در ارتفاع ساختمان ، آیین نامه زلزله 2800 ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.