تجلی مضامین معنوی در ادبیات فارسی و عربی دوره های تاریخی پیش از اسلام و صدر اسلام

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره ملی پژوهش های کاربردی علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIHAS01_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 831
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد طزری

دانشجوی دکتری زبان وادبیات عربی.دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

نیکتا یزدی حصارکوچک

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان وادبیات عربی.دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار

فاطمه تقوایی

دکتری تاریخ ایران اسلامی. دانشگاه آزاد اسلامی.واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

با توجه به اینکه مضامین معنوی ، اخلاقی ، حکمی و تأمل انگیز، از موضوع های مشترک ادبیات جهانی است. دراین مقاله به موضوع تجلی مضامین معنوی در ادبیات فارسی و عربی دوره های تاریخی پیش از اسلام و صدر اسلام پرداخته شده و پاره ای از شواهد موجود در ادبیات منظوم و منثور ایرانی و عربی در زمینه معرفی شده است؛ در آغاز به بررسی و معرفی این آثار در ادبیات عربی پرداخته شده و در ادامه پاره ای از این مضامین در ادبیات کهن پارسی بیان شده، هرچند که به سبب درآمیختگی ادبیات پارسی با ادبیات عربی در عصر اسلامی و ترجمه مضامین معنوی موجود درادب پارسی به زبان عربی، گاه تفکیک میان آنها چندان آسان نیست. این گونه ادبی آکنده از سخنان حکیمانه ، تامل برانگیز و معنویت گرا است که نگاهی ژرف به انسان، و تمامی پدیده های هستی دارد و در پژوهش های ادبی مورد توجه است.

کلیدواژه ها

مضامین معنوی- ادبیات کهن عربی- ادبیات کهن فارسی- دوره تاریخی پیش از اسلام – سده های نخستین عصراسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.