جامعه شناسی ارتباطات مدرن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره ملی پژوهش های کاربردی علوم انسانی اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NCIHAS01_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه دارائی قادیکلایی

نهضت سوادآموزی قائمشهر

علیرضا باقریان

هنرآموز آموزش و پرورش ساری

چکیده

اینترنت، تلفن همراه، فضای مجازی، شبکه های اجتماعی و اتاق های گفتگوی مجازی به لحاظ کارکردشناسی می تواند همزمان اثرات مختلفی را در حوزه روانی، تربیتی، اخلاقی و دینی زندگی افرادداشته باشد. این تاثیرات هم جنبه ی مثبت و هم جنبه ی منفی می تواند داشته باشد که در زندگی افراد تاثیر بسزایی دارد. به دلیل نبود ضوابط و مقررات جهانی و الزامات ناشی از آن، متأسفانه در اینترنت هیچ گونه تضمینی وجود ندارد که همه گروه ها و انجمن ها در جهت و سیر اهداف انسانی شکل بگیرند و فعالیت کنند، زیرا در کنار گروه ها و انجمن های خوبی مانند انجمن مبارزه با ایدز، مبارزه با سرطان ، گروه های آزادی خواه و مدافع حقوق بشر، در مواردی حضور انجمن همجنس بازان و گروه های خشن و جانی نیز دیده می شوند. به همین لحاظ، شناخت ویژگی های موثر این پدیده تکنولوژیک سبب گسترش برنامه ریزی جهت کاستن از اثرات نامطلوب و افزایش بهره برداری از ویژگی های مثبت آن گردیده است. این پژوهش به بررسی فواید و مضرات فضای مجازی و تاثیر نحوه ی استفاده فرد از آن، برای خود و جامعه پرداخته است و راهکار هایی جهت کاهش اثرات این مضرات پیشنهاد کرده است

کلیدواژه ها

جامعه شناسی ، اینترنت ، شبکه های اجتماعی ، مشکلات رفتاری ، هنجارهای اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.