مطالعه تطبیقی نظام شایسته سالاری درکشورهای ایران، انگلیس و آمریکا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MRHCONF02_465
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب احمدی

کارشناسی ارشد، برنامه ریزی آموزشی، پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا

حسین درجانی

استادیار ، دکتری، روابط بین الملل ، پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی

مجتبی اسلامی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی و دانشجوی دکترای روانشناسی نظامی گروه روانشناسی بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... اعظم(

چکیده

امروزه شایسته سالاری به عنوان رمز پیروزی حرکت های اصلاحی و توسعهای در استمرار نظامهای سیاسی و اداری مطرح می باشد و دولتها خود را بی نیاز از توجه به مفاهیم و آموزههای آن نمی دانند. در نگاه سطحی، شاید این گونه برداشت شود که شایسته سالاری صرفا مقولهای سازمانی است و به کارکردهای مدیریت منابع انسانی بویژه در موضوعاتی چون انتخاب و انتصاب مشاغل مدیریتی اشاره دارد؛ در حالی که فرایندهای انتخاب و انتصاب و حتی نگهداری مدیران، نمودهای ظاهری شایستهسالاری هستند و استقرار یک نظام شایسته سالار و هر گونه تحلیل پیرامون ریشه ها، بسترها و ارتقاء آن مطالعهای گسترده و فراگیر را می طلبد. بر این اساس، برآن شدیم تا با مرور ادبیات، سوابق و قوانین موجود، اقدام به مقایسه و تطبیق دستورالعملها و رویههای مربوط به ارتقاء و انتصاب و استخدام کارمندان در ادارات دولتی ایران و دو کشور انگلستان، آمریکا بپردازیم. از مباحث مطرح شده استنباط می شود که در هر کشور با هر نوع نظام اجتماعی و رژیم سیاسی امر انتخاب فرد اصلح برای جذب و بکارگیری در سازمانها با حساسیتهای ویژه ای انجام می پذیرد. لذا به منظور دستیابی به نتایج مطلوب، بکارگیری نیرو های متخصص و استفاده از ابزار ، رویه ها و فناوریهای روز امریست بدیهی و کارآ در جذب نیروی انسانی مورد نیاز سازمان است.

کلیدواژه ها

شایسته سالاری؛ مطالعه تطبیقی؛ مدیریت منابع انسانی؛استخدام و انتصاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.