علاج بخشی توده لغزشی تکیه گاه چپ سد مخزنی ماکو
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی سد و نیروگاههای برقابی
- کد COI اختصاصی: NCHP02_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1356
نویسندگان
کارشناس عمران ، مدیر طرح علاج بخشی سد ماکو
چکیده
در سدهایی که عملیات اجرایی آنها با ا تمام می رسد و سد پس از آبگیری مورد بهره برداری قرار میگیرد ، ممکن است بدلایلی عملیات علاج بخشی پس از مرحله آبگیری و یا در طول دوران بهره برداری از سد ضرورت پیدا کند ، دلایل اصلی و مهم برای انجام عملیات علاج بخشی بر روی سدهای ساخته شده را می توان به صورت ذیل برشمرد : ! بروز برخی اشکالات در سد و سازه های جنبی که عملکرد صحیح سد را تحت تاثیر قرار دهد ، از جمله خارج شدن پی و بدنه از شرایط آببندی ، بروز نشست کلی یا موضعی در بدنه یا پی ، وجود اشکال در عملکرد سازه ها و تاسیسات جنبی سد ! صدمه دیدن سد تحت اثر عوامل مخرب نظیر سیل ، زلزله و انفجار در طول دوره بهره برداری ! وقوع پدیده زمین لغزش در دیواره های حاشیه مخزن ! وجود نقص در طراحی و مطالعه سد که در زمان بهره برداری خود را نشان می دهد از جمله عدم توانایی سرریز در عبور سیلاب ، عدم کفایت و کارایی سیستمهای تخلیه کننده ، اشکال در تجهیزات هیدرومکانیکال ! ضرورت بازسازی و یا اتوماسیون سیستمهای رفتارسنجی یا تجهیزات هیدرومکانیک سد متناسب با تکنولوژی روز ! تغییر در پارامترها و معیارهای بکار گرفته شده در مطالعات سدهای قدیمی متناسب با پیشرفت علوم مهندسی ، بطور مثال تغییر در پارامترهای لرزه خیزی ! کهولت ) )Aging سازه سد در اثر گذر زمان و ضرورت بازسازی بخشهائی از آن ! تغییر در نیازهای بهره برداری سدهای موجود متناسب با رشد و توسعه شهرها و ازدیاد نیازهای کشاورزی ، شرب و صنعت که ضرورت اعمال تغییرات برروی بدنه سد و یا افزایش حجم مخزن را ایجاب می نماید . از جمله سدهائی که بدلیل بروز پدیده زمین لغزش در بخش هایی از حاشیه مخزن ، نیاز به عملیات علاج بخشی پیدا نموده سد ماکو در استان آذربایجان غربی می باشد . در ادامه گزارش ابتدا کلیاتی در مورد سد ، سازه های وابسته و همچنین مشخصات زمین شناسی ساختگاه ارائه می شود ، سپس علل وقوع زمین لغزش ، مطالعات کنترل پایداری و نحوه عملیات علاج بخشی مورد بررسی قرار می گیرد .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.