بررسی رابطه بین سرمایه فرهنگی و سلامت روان کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان لرستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MRHCONF02_250
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 669
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود صادقی

استادیار، دکتری تخصصی، مشاروه خانواده ، گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی ، دانشگاه لرستان

هادی فراست

مدرس دانشگاه لرستان ، کارشناسی ارشد ، مشاوره شغلی، ، گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی ، دانشگاه لرستان

چکیده

هدف پژوهش ، بررسی رابطه بین سرمایه فرهنگی و سلامت روان کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان لرستان بود. جامعه آماری پژوهش ، کارکنان اداره کل آموزش وپرورش استان لرستان به تعداد 013 نفر بودند. نمونه آماری برای پژوهش 183 نفر که از این تعداد ، 03 نفر مرد و 03 زن به عنوان نمونه آماری به روش تصادفی ساده انتخاب شدند . ابزار پژوهش شامل دو پرسشنامه پرسشنامه سرمایه فرهنگی توسط بوردیو2002 و پرسشنامه سلامت روانی GHQ در نظر گرفته شد ، اعتبار یابی پرسشنامه سرمایه فرهنگی با آلفای کرونباخ0/79 و برای پرسشنامه سلامت روانی GHQ 0/83 گزارش شده به منظور تجزیه و تحلیل داده ها در این تحقیق از روشهای آماری توصیفی توزیع فراوانی و درصد و نمودار ستونی، میانگین و انحرافمعیار و با روش استنباطی ،رگرسیون دو متغییری و ضریب همبستگی است که برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از نرم افزار SPSS با سطح معنا داری=0/05 مورد استفاده قرار گرفت . نتایج بدست آمده نشان دادکه همبستگی مثبت و معنیداری بین سرمایه فرهنگی و سلامت روانی 31 sig =3/202 ، r ابعاد تجسم یافته و سلامت روانی 31 sig =3/209 ، r > 3/ و ابعاد عینیت یافته و سلامت روانی 31 sig =3/229 ، r وجود دارد ولی رابطهی بین ابعاد نهادینه شده و سلامت روانی معنیدار نمیباشد 30 sig =3/398 ، r . ضرایب رگرسیونی بتا β نشان دادند که تنها ابعاد تجسم یافته از قابلیت پیشبینی نمرات سلامت روانی برخوردار است 31 sig =3/209 ، β و سایر متغیرهای پیشبین از این قابلیت برخوردار نسیتند 30 sig .نتیجه گیری این که با افزایش نمرات سرمایه فرهنگی و ابعاد تجسم یافته و عینیت یافته کارکنان اداره آموزش و پرورش استان لرستان، نمرات سلامت روانی آنان نیز افزایش مییابد.و به ازای یک انحراف معیار تغییر در نمرات ابعاد تجسم یافته سرمایه فرهنگی، نمرات اختلالات افسردگی کارکنان اداره آموزش و پرورش استان لرستان به اندازهی 0/24 انحراف معیار کاهش مییابد

کلیدواژه ها

سرمایه فرهنگی ، سلامت روانی ، کارکنان ، اداره کل آموزش و پرورش ، استان لرستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.