تعارض سلب مالکیت در دادگاه ویژه اصل 94 با حق تابعیت در حقوق بین الملل خصوصی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MRHCONF02_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران کهرم

دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دادگاه ویژه ای جهت بررسی مشروعیت یا عدم مشروعیت اموال اشخاص تحت عنوان دادگاه ویژه اصل 94 قانون اساسی تشکیل گردید. سلب مالکیت از اشخاص بنا بر دلایل مختلفی تا کنون در این دادگاه انجام شده است. از طرفی دیگر حق تابعیت، که یکی از مباحث مهم حقوق بین الملل خصوصی است، رابطه و پیوند عمیق سیاسی و حقوقی میان اشخاص با دولت است که برای دولت ایجاد تعهداتی از جمله حفاظت و احترام نسبت به اموال اشخاص متبوع خود می کند. با این وصف به نظر می رسد که سلب مالکیت در دادگاه ویژه اصل 94 با حق تابعیت ایرانیان در تعارض است و مادام که تابعیت ایرانی از آنها سلب نشده باشد، اموال آنها می بایست تحت لوای قانون و حمایت دولت حفظ شود. از طرفی دیگر برخی از قوانین و مقررات وجود دارند کهدولت با تمسک به آن می تواند نسبت به اموال اشخاصی که ایران را ترک کرده اند و از آنها سلب تابعیت نشده، تعیین تکلیف نماید تا نیاز به سلب مالکیت بنا به علل مذکور در دادگاه ویژه اصل 94 که با حق تابعیت اشخاص در تعارض است، منتفی گردد. این مقاله در صدد تبیین این تعارض و ارائه راهکار قانونی در جهت حل آن می باشد

کلیدواژه ها

سلب مالکیت، دادگاه ویژه اصل 94 ، تابعیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.