سنتز غشای تبادل کاتیونی جهت جداسازی اورانیوم از پسمان واقعی به روش الکترودیالیز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی غشا و فرایندهای غشایی
  • کد COI اختصاصی: MEMBRANE02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا جوشقانی

دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده مهندسی هستهای

امیرسعید شیرانی

دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده مهندسی هستهای

امیر چرخی

سازمان انرژی اتمی، پژوهشگاه علوم و فنون هستهای، پژوهشکدهی چرخه سوخت هستهای

علیرضا کشتکار

سازمان انرژی اتمی، پژوهشگاه علوم و فنون هستهای، پژوهشکدهی چرخه سوخت هستهای

چکیده

در مقاله حاضر جداسازی اورانیوم از پسمان واقعی استخر تبخیر تأسیسات فرآوری اورانیوم اصفهان بهروش الکترودیالیز بررسی شده است. برای این منظور غشای تبادل کاتیون بر پایه پلی وینیل کلراید با43/1 درصد وزنی رزین تبادل کاتیون Dowex 50w-x 8 و13/8 درصد وزنی نانو ذرات دی اکسید تیتانیم به ضخامت 60 میکرومتر سنتز شد. همچنین اثر اختلاف پتانسیل بر درصد استخراج اورانیوم بررسی و نتایج با نتایج حاصل از غشای کاتیونی تجاری مقایسه شد. نتایج حاصل نشان داد که با افزایش ولتاژ از 10 تا 30 ولت، جداسازی اورانیوم در غشای تجاری از حدود 30 % به حدود 72 % و در غشای سنتز شده از 25 % به حدود 81 % افزایش یافت. آنالیز اورانیوم در محفظه- های الکترودی نشان داد که بخش اعظم اورانیوم جدا شده از محلول خوراک وارد محفظه کاتدی شده است بنابراین امکان جداسازی اورانیوم از آنیون های موجود در پساب واقعی وجود دارد.

کلیدواژه ها

اورانیوم، پسمان، الکترودیالیز ، غشای تعویض یون، سنتز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.