مطالعه موردی امنیت کتابخانه مرکزی مجتمع آموزشی رهیار در برابر زلزله وآتشسوزی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: همایش ملی ایمنی در کتابخانه ها
- کد COI اختصاصی: LIBSECURITY01_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1199
نویسندگان
کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانششناسی
کارشناس کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی
چکیده
تلاش در جهت حفظ هر ساختمان در برابر زلزله و آتشسوزی بر کسی پوشیده نیست این حساسیت در جایی مانند کتابخانه که موادی به شدت آسیبپذیر در برابر حوادث دارد بیشتر احساس میشود. در این راستا هدف این پژوهش مطالعه کتابخانه مجتمع آموزشی رهیار از جهت بحث ایمنسازی کتابخانه ها در برابر آتشسوزی و زلزله، همچنین نحوه ایمنسازی آن در جهت به حداقل رساندن خسارات و تلفات است. روش این پژوهش مطالعه موردی کتابخانه مرکزی مجتمع آموزشی رهیار و مقایسه آن با دستورالعملهای اجرایی محافظت ساختمان است، یافتهها حاکی از آن است این ساختمان با 70 متر زیر بنا دو درب ورود و خروج دارد که تعداد مناسبی برای ورود و خروج در مواقع اضطراری است، بهترین خاموشکننده مورد استفاده در کتابخانه ها با توجه به مواد موجود در آن، خاموش کنندهco2 است این در حالی است که این کتابخانه دارای خاموش کننده پودر خشک می باشد. از نظرعلائم ورود و خروج نیز نامناسب است و همچنین سیستمهای اعلام و اطفاء حریق در این ساختمان تعبیه نشدهاست. از نظر سیمکشی برق استاندارد و از نوع توکار است. در این ساختمان برای ایمنسازی در برابر زلزله میزهای استاندارد کتابخانه، مناسب هستند و قفسههای کتابخانه به یکدیگر و به دیوار پیچ شدهاند. سیستم گرمایشی این کتابخانه، شوفاژ است که از این منظر، سیستم گرمایش بیخطری است. برای به حداقل رساندن آسیبهای احتمالی حوادث آموزش نیروی انسانی ضروری است به کتابدار اینکتابخانه، آموزش لازم جهت اطفاء حریق داده شدهاست نتیجه عملی این پژوهش طرح ایمنی مناسب و مطابق با دستورالعملهای اجرایی محافظت ساختمانهای ایران به این کتابخانه است.کلیدواژه ها
ایمنی کتابخانه، کتابخانه مرکزی مجتمع آموزشی رهیار، ایمنی در برابر آتشسوزی، ایمنی در برابرزلزلهمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.