امکان استفاده از ضایعات هرس درختان زردآلو در ساخت تخته خرده چوب
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCRRORRA03_206
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 7577
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآورده های چند سازه، دانشکده منابع طبیعی، دان
دانشجوی کارشناسی ارشد فرآورده های چند سازه، دانشکده منابع طبیعی، دان
دانشیار گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ته
چکیده
به منظور انجام این مطالعه، ضایعات حاصل از هرس سرشاخه های درختان زردآلو واقع شده در منطقه شاهرود به کار برده شدند . خرده چوب های تهیه شده با استفاده از خرد کن حلقوی پالمن، از ضایعات باقی مانده درختان باغی ( زردآلو ) به همراه مخلوطی از خرده چوب صنعتی برای ساخت تخته خرده چوب ( نئوپان ) مورد استفاده قرار گرفتند . عوامل متغیر آزمایش، درصد اختلاط زردآلو 0) ، 15 ، 30 و 45 درصد ) و زمان پرس ( در دو سطح 5 و 7 دقیقه ) بودند . از رزین اوره فرم آلدهید به عنوان چسب، در ساخت تخته ها استفاده شد . پس ازساخت تخته خرده چوب ها در ابعاد 35 ×40×1/6 ودانسیته 0/6 gr/cm 2 ، نمونه های آزمونی طبق استاندارد EN 326 ، جهت بررسی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی برش خوردند . نتایج نشان داد که با افزایش درصد اختلاط خرده چوب زردآلو مقادیر مقاومت های مکانیکی تخته ها به طور معنی داری افزایش می یابد . اثر مستقل درصد اختلاط خرده چوب زردآلو برمدول الاستیسیته، در سطح %5 اختلاف معنی داری را نشان داد . همچنین اثر این متغیر بر مقاومت خمشی ) ) MOR و چسبندگی داخلی تخته ها ) ) IB در سطح %1 معنی دار بود . با افزایش درصد خرده چوب زرد آلو، IB تخته ها کاهش یافت، با این وجود IB همه تخته ها بالاتر از حد استاندارد بود . مقاومت به جذب آب در 24 ساعت با افزایش درصد خرده چوب زردآلو افزایش یافت . اثر متغیر درصد اختلاط در سطح %5 بر این ویژگی معنی دار بود . اثر متغیر زمان پرس بر هیچ یک از خواص تخته معنی دار نگردید . در نهایت اختلا ط خرده چوب صنعتی با %45 خرده چوب زردآلو و زمان پرس 5 دقیقه به عنوان بهترین تیمار شناخته شد .کلیدواژه ها
تخته خرده چوب، هرس زردآلو، مقاومت خمشی، چسبندگی داخلی، جذب آب، واکشیدگی ضخامتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.