ضمانتاجرایطلاق اکراهی؛ بطلان یا عدم نفوذ

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق و توسعه پایدار جامعه مدنی
  • کد COI اختصاصی: LAWSDEP01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی صادقی نژاد پاریزی

دانشجوی دکتری حقوق خصوصی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.

چکیده

مطابق ماده 1136 قانون مدنی ایران، طلاق دهنده بایستی بالغ، عاقل، قاصد و مختار باشد. از آنجا که بنا بر ماده مزبور، اختیار از شرایط لازم برای طلاق دهنده است؛ ممکن است در مواردی شخصزوج یا وکیل وی، تحت اکراه اقدام به طلاق نمایند. آنچه مورد سئوال واقع می شود این است که آیا طلاق ناشی از اکراه باطل است یا همانند عقد مکره غیرنافد؟ هدف این مقاله بررسی ضمانت اجرای طلاق اکراهی در فقه و حقوق ایران می باشد. تحقیق از نوع کاربردی و توسعه ای و روش انجام آن توصیفی و تحلیلی بوده و روش گردآوری اطلاعات به دو صورت کتابخانه ای و اینترنتی است. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر این است که قانون مدنی ایران بر خلاف نکاح اکراهی، در زمینه ضمانت اجرای طلاق اکراهی سکوت اختیار نموده و در بین فقها و حقوقدانان نیز در این رابطه اختلافنظر است که به دلایل متعدد، قول بر بطلان مرجح است

کلیدواژه ها

مکره ، بطلان، عدم نفوذ، ضمانت اجرا، طلاق، حقوق ایران، فقه امامیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.