دورنمای استفاده از بقایای نیشکر برای تولید هیدروژن

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCRRORRA03_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1896
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال زکیئی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامی

سعید نجفی اناری

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامی

آسیه قادری

دانشجوی کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح علوم دامی دانشگاه کشاورزی و منابع

چکیده

باگاس یکی از تولیدات جنبی نیشکر است که پس از عصاره گیری بصورت قطعات ریز تراشه چوب بدست می آید و به رنگ زرد کاهی می باشد . این محصول فرعی نیشکر در درجه اول به عنوان یک ماده کم ارزش در سوخت کارخانه های نیشکر برای تولید بخار بکار می رود ک ه عمدتاً به عنوان جایگزینی برای زغال سنگ در کوره ها استفاده می شود . علاوه بر شکر و ملاس، حدود 25 درصد محصولات جانبی کارخانه های فرآوری نیشکر، باگاس است که هنوز 2/5 درصد شکر در آن خشک وجود دارد . این تحقیق مربوط به دورنمای تخمیر باگاس برای تولید هیدروژن است . برزیل و هند ازجمله بزرگترین تولیدکننده های نیشکر در جهان هستند در ایران نیز خوزستان با سطح زیر کشتی بالغ بر 43 هزار هکتار تنها تولید کننده عمده این محصول به شمار می آید . باگاس محصول فرعی و یا پسماند ناشی از استحصال شکر از نیشکر می باشد که می توان از باگاس حاصله جهت تولید هیدروژن تخمیری استفاده کرد که از نظر اقتصادی نیز مرقون به صرفه می باشد . هزینه ی عمل آوری باگاس برای تولید هیدروژن ) (3 NM 3 معادل 0/5 تا 1 لیتر بنزین است . بهینه سازی این گونه سیستم ها برای دست یابی به پلی ساکاریدها در باگاس از طریق مقاومت ژنت یکی باکتریایی برای تولید هیدروژن از ضایعات یک هدف پایدار برای تولید انرژی پاک به نظر می رسد .

کلیدواژه ها

هیدروژن، باگاس نیشکر، هیدروژن تخمیری، محیط زیست و انرژی پاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.