حقوق مالکیت معنوی در ایران ومقایسه آن در نظام حقوقی بین المللی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی ایران و چالش های حقوقی بین المللی
- کد COI اختصاصی: IRANLAW01_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 916
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ،دانشکده حقوق ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد ،ایران
کارشناس حقوق ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد ،ایران
چکیده
مسئله ای که دراین مقاله موردنظرمی باشد حقوق مالکیت فکری که بیشتر درایران با عنوان مالکیت معنوی ازآن یاد می شوداست. مالکیت معنوی عمدتا موضوعاتی راکه زاده فکرواندیشه بشراست شامل می شود که براساس آن حقوقی برای پدیدآورنده اثرشناخته می شود که همواره افراد جامعه مکلف به رعایت آن هستند. هدف این مقاله شناسایی چالش های بین المللی درزمینه حقوق مالکیت معنوی هرچندبه صورت اختصارمی باشدکه درابتدای این مقاله به تعریف مالکیت معنوی اشاره خواهدشد وآن را ازنظرلغوی وحقوقی به طورمختصرتوضیح خواهیم داد و درادامه به بحق مقایسه آن درنظام حقوقی بین المللی می پردازیم، ازآن جایی که کشورها برای رعایت این حق از سوی افراد جامعه به وضح قوانینی پرداخته اندوایران هم ازاین گونه کشورها مستثنی نمی باشد اماآن طورکه باید و شاید این قانون درایران اجرانمی شود وباعث ایجاد یک نوع خلا قانونی درنظام حقوقی ایران گردیده است البته مقالات وتحقیقات وکتب متعددی دراین زمینه نگاشته شده است که امیدواریم درنگارش این مقاله نیز توانسته باشیم پیرومقالات دیگرنویسندگان ومحققان دربهینه سازی بستری مناسب جهت اجرای قانون مالکیت معنوی و رفع چالش های آن درنظام حقوقی بین الملل عمل کرده باشیم.کلیدواژه ها
مالکیت معنوی ،چالش های حقوقی ،نظام حقوقی ایران ،نظام حقوقی بین المللمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.