ارزیابی نقش مشارکتی شهروندان در چشم انداز شهری بندرعباس

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره انجمن جغرافیایی ایران با محوریت آمایش سرزمین،الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: IGAC12_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامعلی خمر

استادیار و عضو هیئت علمی گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زابل

علی تاجیکی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زابل

چکیده

امروزه مشارکت شهروندی به عنوان عامل مؤثری در مدیریت شهری بیان می شود و نقش مؤثری در کیفیت بخشی زندگی شهروندان وایجاد تعادل در نیازهای آنان دارد و در طرح و برنامههای نوین برنامه ریزی و مدیرین شهری جهانی مشارکت بهرهوران شهری جایگاه خاصی برخوردار است. واقعگرایانه و آگاهانه بودن انتظارات شهروندان و خواستهها و منافع آنان و چگونگی دستیابی به این امکانات تنها از طریق مشارکت امکانپذیر میباشد و در فرآیند توسعه شهری، اهداف آن در قالب چشمانداز توسعه شهری تحقق می بابد و در این میان نقش مشارکت کنندگان شهری در این سند توسعه شهر دارای اهمیتی شایان و ضرورت اساسی در برنامهریزی و مدیریت شهری است. تدوین چشمانداز توسعه بر مشارکت عمومی اجتماع شهری تکیه دارد و به همکاری همه نهادهای خصوصی و دولتی و به ویژه شهروندان نیاز دارد تا از طریق این دیدگاه مشارکتی ذینفعان و برنامهریزان و مدیران نسبت به یکدیگر، پویایی شهر شکل گیرد و مشکلات و مسائل شهری از طریق این مشارکت نظاممند برطرف شوند. از این رو این تحقیق به ارزیابی نقش بهرهوران شهری بندرعباس در چشمانداز توسعه شهر میپردازد و با توجه به این هدف و بر اساس روش توصیفی تحلیلی و استفاده از مدل آماری مرتبط با موضوع تحقیق، نقش مشارکت - کنندگان بندرعباس را مورد بررسی قرار میدهد. نتایج حاصل از تحلیلهای تحقیق که با اطمینان 59 % صورت گرفته است نشان میدهد سطح خطا برابر0/05 میباشد و به عبارت دیگر سطح خطاα=5% است. لذا چنانچه مقدار آماره آزمون مقدار معناداری یا همان PValue از سطح خطا کوچکتر باشد، فرض صفر رد خواهد شد و ادعای آزمون یعنی فرضیه پژوهشی مربوط تائید خواهد شدکه بهرهوران شهری بندرعباس نقش مؤثری در چشمانداز شهر خود دارند و معنادار ارزیابی میشود.

کلیدواژه ها

مشارکت شهروندی، چشمانداز شهری، بندرعباس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.