پایش تغییرات کاربری در شهر شیراز با استفاده از تصاویر ماهوارهای بمنظور مدیریت وبرنامه ریزی جمعیتی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره انجمن جغرافیایی ایران با محوریت آمایش سرزمین،الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت
- کد COI اختصاصی: IGAC12_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 744
نویسندگان
استادیار گروه آب و هواشناسی، دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
دانشجوی دوره دکتری آب و هواشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران
دانشجوی دوره دکتری آب و هواشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران
چکیده
یکی از مسائل مهم در شهرهای که با رشد فزاینده جمعیت روبه رو هستند، چگونگی محاسبه تغییرات کمی و کیفی کاربریهای شهری و نحوه پراکنش تراکم جمعیت در پهنه شهر است. پایش این تغییرات با بهکارگیری فنون سنجش از دور در شهر شیراز که در طی چند دهه اخیر به علت رشد لگام گسیخته با مهاجرت بی رویه جمعیت مواجهه است از اهمیت بالای برخوردار است. بدین منظور از تصاویر چند زمانه ماهواره لندست سنجنده TM به تاریخ: 30 ژوئن سال 1986 و 15 جولای سال 2010 و سنجنده ETM+ به تاریخ: 10 ژوئن سال 2006، با اعمال خوارزمیک بیش ترین شباهت، طبقه بندی نظارت شده در محیط نرم افزار ERDAS IMAGING جهت آشکارسازی تغییرات کاربری استفاده گردید. نتایج بیانگر رشد 148 درصدی بافت مسکونی در برابر رشد تنها 38 درصدی پوشش گیاهی در سطح شهر می باشد. با بررسی روند تغییرات کاربری طی دوره آماری روند کاهشی برای کاربری بایر (کاهش 132 کیلومتر مربع) و در مقابل کاربری شهری (افزایش 139 کیلومتر مربع) قابل مشاهده می باشد. همچنین منطقه هشت با 14640 نفر در کیلومتر مربع بیش ترین و منطقه نه با 3637 نفر در کیلومتر مربع کمترین میزان تراکم جمعیت را در شهر شیراز به خود اختصاص داده اند. میزان جمعیت نیز طی دوره 55 ساله از سال 1335 تا 1390 از 170659 به 1549453 نفر افزایش یافته است که افزایش 1378794 نفری را نشان می دهد.کلیدواژه ها
تغییرات کاربری، طبقهبندی نظارت شده، ماهواره لندست، شیرازمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.