مقایسه رفتار لرزه ای و شکل پذیری دیوارهای برشی فولادی نازک و تقویت شده

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی زلزله (یادواره فاجعه بم)
  • کد COI اختصاصی: ICEBAM_20
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2708
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدقاسم وتر

استادیار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

مهدی راغب

کارشناس ارشد مهندسی سازه همکار پژوه پژوهشگاه بین المللی زلزله شناس

چکیده

مقاله حاضر به بررسی عملکرد و رفتار دیوارهای برشی فولادی تحت اثرات لرزه ای همراه با معرفی این سیستم و فواید آن می پردازد. دیوارهای برشی فولادی جهت ایجاد سازه ای مقاوم در برابر بارهای جانبی نظیر زلزله و افزایش سختی در ساختمان های فولادی و بتنی موجود مورد استفاده قرار می گیرد. از دهه هفتاد میلادی در کشورهای صنعتی مهندسین سازه، از دیوارهای برشی فولادی به عنوان یک سیستم مقاوم در برابر بارهای جانبی، در ساخت و اجرای برج های جدید ف در نواحی بسیار لرزه خیر دنیا نظیرکالیفرنیا و ژاپن استفاده کرده اند. در مقاله حاضر ابتدا به خلاصه ای از رفتار دیوارهای برشی فولادی پرداخته آنگاه به بررسی موردی رفتار، آنالیز و طراحی یم پانل یک و چهار طبقه در مراحل الاستیک و پلاستیک در دو حالت با وجود سخت کننده و بدون آن با استفاده از نرم افزار المان محدود ANSYS می پردازد. همچنین با استفاده از نرم افزار فوق ضمن بدست آوردن منحنی هیسترزیس دیوار برشی صفحه ای فولادی، ضریب شکل پذیری تغییرمکانی آن بدست می آید. با مقایسه و تحقیق فوق به این نتیجه می رسیم که جذب انرژی این سیستم و جابجایی جانبی آن در محیط پلاستیک بیشتر می گردد. همچنین جابجایی جانبی سیستم دیوار برشی فولادی تقویت شده نسبت به سیستم صفحه ای نازک بدلیل عدم امکان کمانش آن کمتر است همچنین جابجایی جانبی در تراز تیرهای طبقات در سیستم دیوار برشی فولادی چهارطبقه در حالت پلاستیک بیشتر گشته و سطح بیشتری از پانل صفحه ای فولادی در این مرحله وارد فاز غیرخطی گشته در حالی که پانل هنوز به باربری خود ادامه دهد.

کلیدواژه ها

دیوار برشی فولادی ، آنالیز الاستیک ، آنالیز پلاستیک ، سخت کننده ، جابجایی جانبی ، منحنی هیسترزیس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.