تولید سوخت بیودیزل از منابع آلی تجدید شونده

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCRRORRA03_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس معلمی اوره

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و مدرس دانشگاه

بهرام بحری

مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا

چکیده

با رو به کاهش رفتن منابع نفت خام و افزایش قیمت جهانی آن، نیاز به سوخت های جایگزین بیش از پیش مطرح شده است . با توجه به افزایش پیوسته تقاضا برای مصرف انرژی در جهان بهترین راه ممکن برای مواجهه با آن استفاده از سوخت های جایگزین ارزان می باشد . سوخت های پاک از جمله بیودیزل سوخت هایی هستند که پتانسیل بالایی برای جایگزین سوخت های فسیلی دارند . بیودیزل متیل استر ی است که از روغن نباتی، چربی حیوانات و یا از منابع طبیعی تجدید پذیر مانند روغن های گیاهی ساخته می شود . بیودیزل بهترین جایگزین برای سوخت موتور های دیزل می باشد که مقدار هیدروکربن آنها کم، ارزان و قابل دسترس و باعث سایش کمتر موتور می شود . مهمترین مزیت بیودیزل نسبت به بنزین و گازوئیل، آلودگی کم محیط زیست می باشد . به عبارت دیگر بیودیزل از سوخت های دیگر بازده بالاتری دارد . بدلیل ارزان بودن مواد اولیه تولید بیودیزل، از لحاظ اقتصادی سوختی مناسب ارزیابی می شود تا آنجا که این ماده را می توان از ضایعات محصولات کشاورزی و دامی تولید کرد و قیمت تولید آن در حدود 80 درصد قیمت تولید سوخت های دیگر می باشد . با توجه به تحقیقات انجام شده در دنیا در آینده نزدیک به طور صنعتی و رایج از سوخت های بیودیزل مانند اتیل و متیل استر تهیه شده از روغن سویا، شلغم روغنی، آفتابگردان و روغن های پسماند به عنوان سوختی مورد پسند استفاده فراوان خواهد شد . در این مقاله علاوه بر بررسی سوخت بیودیزل به خصوصیات مختلف این سوخت پاک، از محصولات گوناگون کشاورزی و ضایعات آن پرداخته و گسترش استفاده از این سوخت در ایران و جهان بررسی شده است . با توجه به این بررسی سوخت بیودیزل در شرایط کنونی با فراوانی مواد آلی تجدید پذیر در ایران، بهترین جایگزین سوخت در موتورهای دیزل می باشد که باید تحقیقات و آزمایش های مختلفی در رابطه با آن صورت پذیرد .

کلیدواژه ها

بیودیزل، مواد آلی تجدید پذیر، سوخت های جایگزین و محصولات کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.