تأثیر ترکیب کود آلی با خاک بر بیوماس اندامهای هوایی دو گونه سوزنیبرگ سرو نقرهای و زربین

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCRRORRA03_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه احمدلو

گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس

مسعود طبری

گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس

مرضیه رزاق زاده

کارشناس اداره کل منابع طبیعی ساری

چکیده

کودهای شیمیایی اگرچه برای افزایش رشد گیاه استفاده می شوند، اما استفاده مستمر آنها منجر به آلودگی محیط زیست می گردد . استان مازندران نیز به دلیل دارا بودن شرایط محیطی مناسب برای کاشت و تولید با مشکل آلودگی ناشی از مصرف بی رویه کودهای شیمیایی مواجه است . در این تحقیق از کود آلی به جای کود شیمیایی استفاده شد . به منظور بررسی تأثیر ترکیب کود آلی با خاک بر بیوماس اندامهای هوایی دو گونه سوزنی برگ سرونقره ای و زربین، 8 ترکیب تیمار مختلف خاک ( کود دامی، ماسه، سبوس و خاکبرگ ) در نهالستان جنگلی کلوده آمل تهیه شد، سپس بذور در اسفندماه 1385 در 1280 حلقه گلدان پلاستیکی که به صورت طرح کاملاً تصادفی در کرت های 20 تایی با 4 تکرار قرار گرفته بودند، کاشته شدند . در اواخر بهار سال اول اندامهایی هوایی نهالها تنک شدند و میزان بیوماس تر اندامهای هوایی هر گونه جمع آوری و وزن شدند و بیوماس خشک آنها نیز پس از قرار گرفتن در آون با دمای 55 o c به مدت 36 ساعت، تعیین شد . نتایج این تحقیق نشان داد که میزان بیوماس اندامهای هوایی نهال هر گونه تحت تأثیر تیمارهای نسبت مقادیر مختلف کود آلی با خاک، در سطح ) P< 0/05) معنی دار نیست، ولیکن همبستگی میزان بیوماس بین وزن تر و وزن خشک اندام هوایی در سطح ) P< 0/05) معنی دار است . بررسی طولانی مدت عناصر تغذیه ای بر بیوماس اندامهای هوایی پیشنهاد می شود .

کلیدواژه ها

بیوماس، کود آلی، سرونقرهای، سرو زربین، نهالستان کلوده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.