تاثیر سطوح مختلف ضایعات جوجه کشی در جیره بر عملکرد و فراسنجه های بیوشیمیایی سرم جوجه های گوشتی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCRRORRA03_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1970
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اقدم شهریار

عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

کامبیز ناظرعدل

عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

جلیل دولگری شرف

کارشناس ارشد علوم آزمایشگاهی دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

محرم نریمانی

عضو هیئت علمی گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

چکیده

در یک طرح کاملا تصادفی، اثر سطوح مختلف ضایعات موسسات جوجه کشی در جیره های غذائی جوجه های گوشتی بررسی شد . 180 قطعه جوجه 7 روزه در پنج تیمار و در سه تکرار ضایعات جوجه کشی را در چهار سطح 0 ، 2 ، 4 ، 6 ، 8 درصد تا 56 روزگ ی، بعد از ف رآوری لازم ( خشک کردن و از بین ب ردن بار میکروبی ) دریافت کردند . مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بطور هفتگی تعیین و گلوکز، کلسترول و تری گلیسرید خون در روزهای 35 و 56 اندازه گیری شدند . نتایج نشان داد تیمارها در استفاده از ضایعات تا سطح 4 درصد اختلاف معنی داری در مقا یسه با گروه شاهد از نظر صفات خوراک مصرفی ، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذائی نداشتند . در مقایسه میانگین تجزیه لاشه در صفات درصد وزن سینه ) P< 0/05) و درصد چربی شکمی ) P< 0/01) اختلاف معنی داری بین تیمارهای مورد آز مایش مشاهده شد . صفت طعم و مزه (organoliptic) گوشت گریل در ب ین نر و ماده معنی دار بود ).P< 0/05) با بالارفتن سطح ضایعات در جیره گلوکزخون جوجه ها در هفته 5 و 8 افزایش یافت 0/01) ( P< ، وکلسترول نیز فقط در هفته 8 افزایش ) P< 0/05) و تری گلیسیرید در هفته 8 کاهش داشتند ).P< 0/05) نتایج حاصل نشان داد که می توان ضایعات موسسات جوجه کشی را تا سطح 4 درصد بعد از فرآوری لازم در تغذیه جوجه های گوشتی مورد استفاده قرار داد

کلیدواژه ها

ضایعات جوجه کشی، عملکرد، صفات لاشه، فراسنجه های بیوشیمیایی سرم و جوجه گوشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.