تاثیر روش های مختلف فرآوری شیمیایی بر میزان تجزیه پذیری دیواره سلولی کاه سویا

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCRRORRA03_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2066
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه جعفری خورشیدی

استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه

حمید اشکور قربانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی، واحد قائمشهر

محمدعلی جعفری

استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

چکیده

این تحقیق اثرات فرآوری شیمیایی به وسیله اوره، آهک و ملاس بر میزان تجزیه پذیری اجزای دیواره سلولی کاه سویا صورت پذیرفت . آزمایش در قالب 4 تیمار -1) کاه آغشته شده با محلول %5 اوره، -2 کاه آغشته شده با محلول %2/5 اوره + %5 آهک، – 3 کاه آغشته شده با محلول %4 اوره + %10 ملاس و – 4 کاه آغشته شده با محلول %2 اوره + %4 آهک + %10 ملاس ) و 4 تکرار به مدت 28 روز در درون سطل های 10 کیلویی سیلو شد . آزمایشات تجزیه پذیری به روش کیسه های نایلونی صورت پذیرفت . برای این کار از 4 راس گوسفند نر بالغ فیستوله گذاری شده در شکمبه از نژاد زل مازندران استفاده شد . زمان های انکوباسیون در شکمبه شامل : 0 ، 8 ، 16 ، 24 ، 48 ، 72 و 96 ساعت بود . پس از اتمام آزمایشات، نمونه ها ( قبل و بعد از انکوباسیون ) از نظر فاکتورهای ماده خشک (DM) ، الیا ف نا محلول در شوینده خنثی (NDF) ، دیواره سلولی بدون همی سلولز (ADF) ، پروتئین خام (CP) و ماده آلی (OM) به روش (AOAC 1990) و ون سوست آنالیز شیمیایی شدند . تعیین فراسنجه های تجزیه پذیری با استفاده از نرم افزار (NEWAY) صورت پذیرفت و توسط نرم افزار آماری (MINITAB) تجزیه واریانس شد . نتایج نشان دهنده معنی دار بودن اثرات غنی سازی بر میزان تجزیه پذیری بوده است . میزان درصد NDF و ADF در کاه های غنی شده نسبت به کاه شاهد دارای تفاوت معنی داری بوده اند (P< 0/05) و بیشترین کاهش درصد NDF مربوط به تیمارها ی شماره 3 و 5 بوده و تیم ار شماره 2 بیشترین میزان افزایش درصد پروتئین خام %6/99) نسبت به %2/28 در کاه شاهد ) را داشته است و از نظر ADF تمام فرآوری ها، اثرات یکسانی در کاهش آن داشته اند .

کلیدواژه ها

اوره، آهک، ملاس، کاه سویا، تجزیه پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.