کشف ارتباط بین ویژگی های کالا به کمک کاوش قوانین همبستگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش
  • کد COI اختصاصی: ICIKT07_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 661
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا رزازی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر،

زهرا فصیحی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر،

چکیده

در تجارت الکترونیک، یکی از مهمترین خواسته های مشتری یافتن محصول مناسب، متناسب با قیمت و برطرف کننده ی نیازهای اوست. مشکلی که وجود دارد این است که در بسیاری از موارد ویژگی هایی که کاربر به دنبال آنها می گردد گاه متضادند و گاه مکمل، گاهی نیز بین ویژگی های مختلف یک کالا، ارتباطات پنهانی موجود است که مشتری از آنها بی اطلاع است. به عنوان مثال تاثیر رنگ یک کالا بر قیمت آن، تاثیر یک نام تجاری بر قیمت، تاثیر یک ویژگی بر مصرف انرژی و ... همگی ارتباطات بین ویژگی های کالاهاست که در بسیاری موارد فرد خبره در آن کالاها، قادر به تشخیص تخمینی این قوانین می باشد و گاهی نیز فرد خبره آنها را به سهولت درنمی یابد. کشف ارتباطات بین ویژگی های کالا، از آن لحاظ حائز اهمیت است که کاربر را آگاه تر کرده و به او در یافتن کالای مناسبتر کمک می کند. چنانچه کاربر بداند انتخاب یک ویژگی در یک کالا چه تاثیری در ویژگی دیگری دارد، ممکن است در انتخاب آن ویژگی تجدید نظر کند و یا برعکس، با رغبت بیشتری آن را بپذیرد. در این مقاله سعی بر آن است که به کمک الگوریتم مناسبی به طور خودکار ارتباط بین ویژگی های کالا به صورت قوانین همبستگی¹کشف شود. الگوریتم مزبور باید بتواند بین ویژگی های کمی و غیر کمی کالاها، ارتباطات را بیابد و قوانین متناقض را تشخیص دهد و آنها را اصلاح کند. پس از انجام این کارها، کاربر می تواند از سامانه ای که این قوانین را به او نشان دهد، به عنوان یک مشاور خوب در انتخاب کالا بهره بگیرد و در واقع سیستم نقش هدایت گر کاربر را دارا خواهد بود.

کلیدواژه ها

کاوش قوانین همبستگی، همبستگی رتبه ای، قوانین همبستگی عددی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.