شخصی سازی سیستم های توصیه گر بر اساس تکنیک های قوانین انجمنی و الگوریتم های تکاملی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش
  • کد COI اختصاصی: ICIKT07_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2099
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه نعمت نیا

کارشناس ارشد نرم افزار، دانشگاه آزاد مشهد

حسن احمدی ترشیزی

استادیار،دانشگاه آزاد مشهد

قمرناز تدین تبریزی

استادیار،دانشگاه آزاد مشهد

چکیده

امروزه به دلیل گستردگی رقابت در دنیای تجارت الکترونیک، یافتن روشهای مؤثر در جذب مشتریان و کاربران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یکی از این روش ها استفاده از الگوریتم های مربوط به سیستم های توصیه گر در وبگاه های تجاری است و بدین ترتیب امکان استخراج علایق مشتریان و پیشنهاد مناسبترین محصولات به آنان با به کارگیری شیوه های داده کاوی میسر می گردد. با توجه به مطالعات فراوانی که بر روی این نوع الگوریتم ها انجام شده اند، مسئله پیش بینی امتیازات و حل مشکلات این الگوریتم ها که به دلیل کمبود اطلاعات اولیه ورودی توسط مشتریان به مشکل شروع سرد معروف هستند، یکی از عمده ترین چالش های موجود در الگوریتم های پالایش مشارکتی می باشند. سیستم پیشنهادی از تکنیک استخراج قوانین انجمنی و فیلترینگ مشارکتی برای پیشنهادهای شخصی سازی شده به منظور به حداقل رساندن مشکلات شروع سرد و پراکندگی داده ای که درروش فیلترینگ مشارکتی وجود دارند، استفاده می نماید. استخراج قوانین انجمنی در این روش، بر اساس الگوریتم اپریوری و خوشه بندی غنی شده با الگوریتم های تکاملی است، استفاده می شود.در این روش با توجه به اینکه قوانین انجمنی فقط روی اعضای یک خوشه که توسط الگوریتم ترکیبی ازدحام ذرات و ژنتیک بهبود یافته انجام می شود، پیدا کردن قوانین انجمنی نسبت به روش های دیگر سریع تر و قوانین کاراتر استخراج می شوند. در سیستم پیشنهادی از مدل سازی کاربر، مدل فیلترینگ مشارکتی و قوانین انجمنی استفاده می شود و کارایی روش توصیه شده با روش های سنتی مقایسه می شود و نشان داده می شود که این سیستم می تواند به کارایی بهتری دست یابد.

کلیدواژه ها

سیستم پیشنهاددهنده، تجارت الکترونیک، خوشه بندی، الگوریتم ازدحام ذرات، الگوریتم ژنتیک، قوانین انجمنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.